Şehitler okunan Mevlid-i Şerif töreninde anıldı

Şehitler okunan Mevlid-i Şerif töreninde anıldı

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı dolayısıyla şehitleri anmak için Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Hatay Şubesi tarafından dernek binasında organize edilen Mevlid-i Şerif töreninde bir kez daha anıldı.

Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı dolayısıyla Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Hatay Şubesi tarafından gerçekleştirilen Mevlid-i Şerif törenine CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Hatay İl Jandarma Komutanı Alb. Hasan Koçyiğit, Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve CHP Hatay Milletvekili Aday Adayı Ahmet Yetişen, İl Müftü Yardımcısı M. Emin Okuyucu, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hatay Şube Başkanı M. Ramiz Bakır, resmi kurum daire müdürleri, dernek üyeleri, gaziler ve şehit aileleri katıldı.

Hatay İl Müftülüğü tarafından gönderilen hocaların okuduğu Mevlid-i Şerif katılım gösteren protokol üyeleri, resmi kurum müdürleri, şehit aileleri ve gaziler huşu içerisinde dinlendi. Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümü dolayısıyla ve şehitleri anmak için dernek binasında program düzenlediğini belirten ve günün anlam ve önemine ilişkin kısa bir konuşma yapan Hatay İl Müftü Yardımcısı M. Emin Okuyucu tarafından yapılan duaların ardından Mevlid-i Şerif programı sona erdi.

M. Kemal Atatürk ve silah arkadaşları neden anılmadı?

Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümü dolayısıyla Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Hatay Şubesi’nde organize edilen Mevlid-i Şerif töreni sonrasında günün anlam ve önemini belirten ve ayrıca Hatay İl Müftü Yardımcısı M. Emin Okuyucu tarafından yapılan dualarda Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurulmasına vesile olan Çanakkale Zaferi’nin eşsiz kahramanlarından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının anılmaması dikkatlerden kaçmazken, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucu olan Mustafa Kemal Atatürk ve ilah arkadaşlarının neden anılmadığı merak konusu oldu.

Screenshot_1 Screenshot_2