21 MART 2015 NEVRUZ MESAJI

İnsanın doğa ile bütünleşmesini en güzel biçimde simgeleyen ve binlerce yıldır Asya’dan Balkanlara, Ortadoğu’dan Anadolu’ya geniş bir coğrafyada yaşayan halkların kültüründe yer alan baharın müjdecisi Nevruz’u karşılamanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.

Milli kültürü oluşturan unsurlar arasında gelenekler, görenekler, inançlar ve bayramlar önemli bir yere sahiptir. Dini bayramlar yanında milli bayramlar da fertleri ve toplulukları yakınlaştırarak bütünleştiren ortak kültür değerlerindendir.

Bu manada Nevruz; Toplum hayatımızda bütünleştirici, fikirleri karşılıklı sevgi ve saygıyla kuvvetlendirme, dargınlıkları unutturarak insanları kardeşçe kucaklaştırma, geleneklerin, göreneklerin, inançların sergilendiği bir bayramdır.

Nevruz, bütün bu güzel duygular yanında yeni ve umut dolu günleri, baharı, bolluk ve bereketi müjdeleyen bir bayram, bir şenlik günüdür.

Birlik ve beraberliğimizi pekiştiren ve milletimizin güzel geleneklerinden biri olan Nevruz, doğanın korunmaya daha çok ihtiyacının olduğu günümüzde, bir fırsat olarak değerlendirilmeli, çocuklarımızda duyarlı bir çevre bilinci ve doğa sevgisi oluşturulmasına vesile olmalıdır.

Doğanın tüm renklerini ve güzelliklerini bize sunmaya başladığı bu bahar döneminin, tüm insanlara birlik, beraberlik, yaşama sevinci ve coşku getirmesi, nevruz güllerinin de geleceğe umutlar taşıması dileğiyle, tüm halkımızın Nevruz (Yenigün) Bayramını en içten duygularımla kutluyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum.

H.Hasan ÖZYİĞİT
İskenderun Kaymakamı

kaymakam ramazan

Önceki İçerikAKAD YÖNETİMİ Dr. ENDER ÇOLAKOĞLU’NU ZİYARET ETTİ
Sonraki İçerikŞEHİTLİK ZİYARET EDİLDİ