18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. Yıldönümü

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. Yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Çanakkale Zaferi’nin Türk Milletinin özgürlük ve vatanı için gerektiğinde neleri feda edebileceğini ortaya koyan büyük bir kahramanlık destanı olduğunu söyledi.

Çanakkale Zaferi, tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün yokluk ve imkânsızlıklara rağmen vatanını nasıl savunduğunun en güzel kanıtı olduğunu dile getiren Başkan Nazım Culha, “Bugün tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümünü kutlamanın onurunu yaşıyoruz. Bu zafer, Türk’ün yenilmezliğini, Mehmetçiğin azim ve iradesini aynı zamanda centilmenliğini tüm dünyaya göstermiş olmasının yanı sıra konu vatan ve bağımsızlık olduğunda, gerisinin teferruat olduğunun en büyük ispatıdır.

Bu zafer, aynı vatanda yaşayanların tek bir vücut, tek bir beden olduğunun resmidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli, bağımsızlık ve özgürlüğün simgesidir. Bugün ve gelecekte de ihtiyaç duyulduğunda vatanımızın korunması ve bayrağımızın ilelebet dalgalanması için aynı mücadeleyi vereceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümü vesilesiyle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Türk vatanının ve milletinin ebedî varlığı, bölünmez bütünlüğü uğruna gözlerini kırpmadan ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

IMG_2085