”14 MART TIP BAYRAMI” ÖZEL MESAJI

“14 Mart 1827 tarihinde Tıbbiye-i Şahane Mektebinin kuruluşu nedeniyle 1937 yılından bu yana Tıp Bayramı olarak kutlanan 14 Mart gününü, bilim ve teknolojinin baş döndürücü hızla ilerlediği tıp alanında her gün kaydedilen yeni gelişmelerin ışığında kutluyoruz.

Vatandaşlarımıza kolay, erişilebilir ve etkili sağlık hizmeti sunabilmek için en büyük görev başta doktorlar olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına düşmektedir. İnsan sağlığının korunması, mevcut sağlık sorunlarının giderilmesi, tüm insanlığın ve toplumun en önemli hedefidir. Bu nedenle hekimlik mesleği, önemini hiçbir zaman kaybetmemiş ve kutsal bir meslek olarak kabul görmüştür.

Gece gündüz, soğuk sıcak demeden şartlar ne olursa olsun fert ve toplumun sağlığını korumak, insanların mutluluğunu sağlamak, herkesin derdine çare olmak için koşan hekimlerimiz, bu kutsal görevi büyük bir özveri ve meslek aşkıyla yerine getirirken hak etmedikleri bazı olumsuz davranışlara ve şiddete maruz kalmaktadırlar. Ulu Önder Atatürk’ün de ifade ettiği gibi, sağlığımızı emanet ettiğimiz Türk hekimlerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın bu hizmet kervanında özveri ve inançla, meslek onuruna yakışır bir şekilde hizmet üretmeye devam edeceklerine inancım sonsuzdur.

Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği’ne bağlı hastanelerin yanı sıra özel sektörün işlettiği hastanelerin İskenderun’un şifa dağıtan merkez haline gelmesinde önemli bir payı bulunmaktadır. Dünyadaki gelişmeleri yakından takip eden, bilgi birikim ve tecrübelerine fiziki gelişmişlik ve modernliği de ekleyen sağlık sektörümüz İskenderun’un yükselen değeri olmaya devam edecektir. Bu durum, fedakârca hizmet veren sağlık çalışanlarımızın başarısıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle;

İnsanı yaşatmayı, insanlığa daha nitelikli bir yaşam sunmayı amaç edinen, bu kutsal, saygın ve onurlu mesleği büyük özveriyle yerine getiren doktorlarımız, hemşirelerimiz, ebelerimiz ve bütün sağlık çalışanlarının “14 Mart Tıp Bayramını” içten dileklerimle kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.

H.Hasan ÖZYİĞİT
İskenderun Kaymakamı

Önceki İçerikHATAY ÜLKÜ OCAKLARINDAN BAYANLAR BİRİMİ BAYRAK DEVİR TESLİMİ YAPILDI
Sonraki İçerikBELEN’DE SEÇİM GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI