Down sendromlu çocuklar yararına düzenlenen kermese yoğun katılım

İskenderun Belediyesi ile Engelsiz İskenderun Derneği işbirliğinde Down sendromlu çocuklar yararına düzenlenen kermese yoğun katılım oldu.

21.Mart Dünya Down sendromlular farkındalık haftası etkinliği çerçevesinde organize edilen kermesin açılışına İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Engelsiz İskenderun Derneği Başkanı Feray Dingil, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, mahalle muhtarları ile çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Bu çocuklar bizim canlarımız diyerek sözlerine başlayan Engelsiz İskenderun Derneği Başkanı Feray Dingil yoğun yağmura rağmen gelen katılımcılara teşekkür etti. Yaptıkları çalışmalar ile Türkiye’de önemli dernekler arasında yer aldıklarını söyleyen Engelsiz İskenderun Dernek Başkanı Feray Dingil 21.Mart Dünya Down Sendromlular farkındalık gününde çeşitli aktiviteler yapacaklarını açıkladı. Kermese katılan İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, “Down sendromlu çocuklar toplumumuzun bir parçası. Bunun için toplumumuzun tüm kesimlerinin down sendromlu çocuklarımızı bağrına basmaları bizleri çok mutlu eder. Tabiri yerindeyse bu çocuklarımıza sıcak bir yuva oluşturmak hepimizin görevi.

Bu sebeple İskenderun belediyemiz ve kaymakamlık olarak üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getireceğiz. Ben bayanlarımızın da ellerine sağlık diyorum. Bu kermes için çok güzel şeyler hazırlamışlar”dedi. Açılış töreni sonrasında duygularını ifade eden İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ;”bu çocuklar Allahın bir lütfu. Bunlara sahip çıkacağız. Bu bizim sosyal belediyeciliğimizin bir gereği. Bu sevimli yavrularımız daha önceleri toplum içine girmeye cesaretleri yoktu. Engelsiz İskenderun Derneğimizin bu konularda ciddi çalışmaları oldu. Bu vesile ile emeği geçenlere teşekkür ediyorum”dedi.

kermes 1 kermes 2 kermes 3 kermes 4 kermes 5 kermes 6