Reflüde gıda alerjisine dikkat!

Üç yıl boyunca yemek yerken sıkıntı çeken yedi yaşındaki Fatih Özer, Özel İskenderun Gelişim Hastanesi İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Ergün Saraçoğlu’nun uyguladığı tedavi sayesinde, sağlığına kavuştu ve yemek yemeye başladı. Uzm. Dr. Ergün Saraçoğlu’nun gerçekleştirdiği endoskopi sonucu, kendisine ‘eozinofilik özofajit’ tanısı konulan Fatih Özer, yemek yemenin sevincini yaşadı.

Eozinofilik özofajitin, reflü bulguları gösteren bir hastalık olduğunu ifade eden Uzm. Dr. Ergün Saraçoğlu, “Yaklaşık üç yıldır gıda sıkışması, yiyeceklerden tiksinme sıkıntısı ve ağzındaki yaralar nedeniyle çeşitli branşlardaki arkadaşlarımıza müracaat eden hastamıza birçok tahlil yapılmış. Bu dönemde hastamız çok ciddi antibiyotik kullanmış ve antibiyotiklere bağlı sıkıntılar yaşamıştır. Bunun yanı sıra hastanede yaklaşık 20 gün yoğun bakımda kalmış ve buna rağmen sonuç alamamış. Gerçekleştirdiğimiz muayene sonucu, hastamıza endoskopi önerdik ve bazı tahliller istedik. Yapılan endoskopi sonucunda Fatih’e eozinofilik özofajit tanısını koyduk. Uyguladığımız tedaviyle dramatik derecede bir düzelme oldu. Yedi yaşındaki hastamız son üç yılda ilk defa rahat bir gece geçirdiğini ifade etti. Normal gıdaları da yavaş yavaş almaya başladı. Şuan hastamız rahat bir şekilde yemek yiyebiliyor” açıklamasında bulundu.

“Yemek yiyebildiğim için mutluyum”

Yemek yiyebildiği için mutlu olduğunu ifade eden Fatih Özer, “Şuan yemek yiyebiliyorum. Çok mutluyum. Doktoruma teşekkür ediyorum” dedi.

Fatih Özer’in abisi Yunus Emre Özer ise,“Kardeşim dört yıl boyunca sıkıntılı günler yaşadı. Günlerce hastanede kaldık. Kardeşimi Adana, Gaziantep, Antakya’ya götürdük, yine bir sonuç alamadık. Yaklaşık iki hafta önce İstanbul’a gittik ve orada gastroenteroloji bölümünün kendisine tanı koyabileceğini belirttiler. Daha sonra Özel İskenderun Gelişim Hastanesi’ne geldik ve Dr. Ergün Bey’le görüştük. Ergün Bey’de muayeneden sonra kardeşime özofajit tedavisi uyguladı. Kardeşim iyileştiği için mutluyuz. Doktorumuz Ergün Bey’e çok teşekkür ederiz” dedi.

Screenshot_1 Screenshot_2 Screenshot_3

Önceki İçerikİSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA GÜNÜ
Sonraki İçerikİbrahim Gül Milletvekili Aday Adaylığını ilan etti