GEZİ İÇİN TREN KİRALADILAR

Hatay’ın Dörtyol İlçesinde faaliyet gösteren Amanoslar Çevre Koruma Derneği örneğine az rastlanır bir etkinlik gerçekleştiriyor.

Amanoslar Çevre Koruma Derneği (AÇED) ve İskenderun Doğa Keşif Kulübü (İDOK) ile ortaklaşa düzenlenen doğa yürüyüşü için Devlet Demiryolları’ndan tren kiralandı.

Üyeleri ve iştirakçilerine her ay farklı bir etkinlik ve farklı bir yörede organizasyon tertipleyerek doğa ve çevre sevgisi bilinci oluşturan Amanoslar Çevre Koruma Derneği bu defa 280 kişilik bir ekiple nostaljik tren ile Pozantı Belemedik’te doğa yürüyüşü gerçekleştirecek.

Gezinin içeriği hakkında bir açıklamada bulunan Amanoslar Çevre Koruma Derneği Basın sözcüsü Sabri Özkan; “01 Mart 2015 tarihinde İskenderun Doğa Keşif Kulübü (İDOK) ile ortaklaşa üyelerimiz ve katılımcılarımızdan oluşan 280 kişilik bir ekiple uzun yazışmalar sonucu Devlet Demiryollarından kiraladığımız nostaljik trenle Pozantı Belemedik’te doğa yürüyüşü gerçekleştireceğiz. Geçtiğimiz hafta başından itibaren kontenjanımız tamamen doldu. Yaptığımız organizasyon büyük bir ilgi gördü. Gezi güzergahımız Hacıkırı Tren İstasyonu, Yerköprü, Şifalı Su, Varda Köprüsü ve Belemedik şeklinde planlanmıştır. 11 km lik doğa yürüyüşü yapılacaktır. Bu nedenle katılımcılarımızın buna uygun ekipmanlarla katılmasını talep ettik. Dörtyol Tren Garından 01 Mart 2015 sabahı saat 06;30’da hareket edilecektir.

GEZİ PLANI

Tarih: 01 Mart 2015 Pazar
Buluşma Yeri: Dörtyol Tren Garı
Hareket Saati: 06.30
08.00 Trende Kahvaltı ( Kendimiz Getireceğiz)
10.00 Hacıkırı’na Varış Ve Yürüyüşe Başlama
(Hacıkırı – Yerköprü 4,5+Yerköprü – Şifalı Su 2+Şifalı Su – Varda Köprüsü 4+ Varda Köprüsü – Tren İstasyonu 0,5=11 Km’lik Bir Yürüyüş Yapılacak)
15.00 Hacıkırı’ndan Belemedik’e Hareket
15.30 Belemedik’te Sucuk Ekmek Ve Eğlence
18.00 Belemedik’ten hareket
21.30 Dörtyol’a varış

Yürüyüş sırasında gurubun hareketinden dolayı küçük sapmalar olabilir, çıkış ve dönüş saatlerinde tren yolunun bize açılabilmesi için değişiklik yapılamaz.
Şifalı su’yu içmek suyun olduğu yerde yasaktır. İshal yaptığı için alacağınız kaplara doldurup lütfen evinizde içiniz.

Şiddetle önerilir.

Yanımızda Neler Bulunduralım :

1- Günlük İhtiyacınız Karşılayacak Yiyecek
2- Enerjinizi Artıracak Yiyecekler. (Kuru Kaysı,Kuru Üzüm,Badem,Ceviz Vs.)
3- Yedek Kiyafet ve Yedek Ayakabı.
4- Varsa Yürüyüş Batonu ( İniş Ve Tırmenışlarda Yürümenizi Kolaylaştırır.)
5- Rahat Ve Güvenli Bir Yürüyüş İçin, Yürüyüş Botu Veya Yürüyüşe Uygun Altı Kalın Ve Kaymayan, Su Geçirmiyen Spor Ayakabısı.
6- Düzenli İlaç Kullanan Arkadaşlar İlaçlarınızı Yanınızda Bulundurunuz.
7- Fotoğraf Makinası

ae5 ae7 tren varda