Çocuk sahibi olmak artık imkânsız değil!

Bebek sahibi olamadıkları için Özel İskenderun Gelişim Hastanesi’ne başvuran ve yapılan muayeneyle rahim tüplerinde tıkanıklık olduğu tespit edilen Fatma Çolak (32), Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Erçin Erdem Çelikel’in gerçekleştirdiği laparoskopik ameliyat sonucunda bebek sahibi oldu.
3 yıl boyunca tedavi görmesine rağmen, yapılan tedavilerden olumlu sonuç alamayan Fatma Çolak’ın, uygulanan laparoskopik ameliyatla birlikte ilaç tedavisine gerek duymadan hamile kaldığını ifade eden Op. Dr. Çelikel, kadınlarda görülen kısırlık nedenlerinin bir kısmının tüplerin tıkalı olmasından kaynaklandığını söyledi.

“Laparoskopik ameliyatla hamile kalmasını sağladık”

İkinci çocuk sahibi olmak isteyen Fatma Çolak’ın, gerçekleştirdikleri laparoskopik ameliyat sayesinde hamile kaldığını belirten Op. Dr. Çelikel, “Fatma Hanım’ın rahme açılan kanalları tıkalı olduğundan, 3,5 yıl boyunca korunmamasına ve tedavi görmesine rağmen, hamile kalamıyordu. Çekmiş olduğumuz ilaçlı rahim filmiyle birlikte, Fatma Hanım’ın tüplerinde tıkanıklık olduğunu tespit ettik ve laparoskopik yöntemle tüplerdeki tıkanıklığı giderdik. Ameliyat sonucu Fatma Hanım ilaç tedavisine gerek kalmadan hamile kaldı ve sağlıklı bir bebek dünyaya getirdi. Tedaviye rağmen çocuk sahibi olamayan kişilerin ilaçlı rahim filmi çektirmesi ve tıkanıklık olduğu takdirde, tüplerdeki tıkanıklığın açılması gerekir” açıklamasında bulundu.
Laparoskopik jinekolojik cerrahi ile uygulanan yöntemler hakkında bilgiler veren Op. Dr. Çelikel, “Laparoskopik yöntem ile Histerektomi (rahim alınması), miyomektomi (miyom alınması), over(yumurtalık) kist cerrahisi, dış gebelik cerrahisi, tüp ligasyonu (bağlanması) ve reanastomoz (tekrar açılması), laparoskopik infertilite (kısırlık) cerrahisi yapılmaktadır” dedi.

“Oğlumu kucağıma almanın mutluluğunu yaşıyorum”

İkinci kez anne olmanın mutluluğunu yaşayan Fatma Çolak (32) ise, “Şuana kadar birçok doktora gitmeme rağmen, yaşamış olduğum sıkıntıyla ilgili bana ilaç tedavisi uygulandı. Tedavi sürecinde aldığım ilaçların işe yaramamasının yanı sıra yan etkilerinden dolayı birçok sağlık sorunu yaşadım. Son çare olarak Erçin Bey’e geldim ve tüplerden kaynaklanan sıkıntıdan dolayısı hamile kalamadığımı öğrendim. Ameliyat oldum ve ameliyattan bir ay sonra da hamile kaldım. Şuan bir oğlum oldu ve çok mutluyum. Oğlumu kucağıma almamı sağlayan Doktorum Erçin Bey’e çok teşekkür ediyorum” dedi.

Screenshot_1 Screenshot_2