Arsuzlular, Özgecan için ayakta

Üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan’ın vahşice öldürülmesi Arsuz Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan ‘Kadına şiddete hayır’ mitingiyle protesto edilecek. 20 Şubat Cuma günü saat:16.00’da hem Özgecan Aslan’ı anmak, hem hunharca öldürülmesini protesto etmek, hem de kadın cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla gerçekleşecek olan yürüyüş Arsuz Belediyesi önünden başlayacak ve Arsuz merkezindeki Atatürk Anıtı’nda sona erecek.

Screenshot_1

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, adalet talebiyle, Özgecan cinayetini işleyen canilerin en ağır cezayla cezalandırılması için tek yürek, tek ses olacak olan Arsuzlular’ın mitinge yüksek katılım göstereceğine inandığını belirterek, “Türkiye’de giderek artan kadın cinayetlerinde bardağı taşıran son damla yakılarak katledilen Özgecan Aslan oldu. Bugün belediyemizin önünde toplanarak Özgecan Aslan ve hayatını kaybeden tüm kadınlarımız için yürüyeceğiz. Başta Arsuz halkını, siyasi partileri, kitle örgütlerini ve vicdan sahibi tüm vatandaşlarımızı bu yürüyüşe davet ediyoruz. Hepimiz bir olduğumuz sürece varız” dedi.

Başkan Nazım Culha ayrıca, mitinge katılmak isteyen vatandaşlar için bugün saat: 15.00’te Karaağaç Hizmet Binası önünden, saat:15.30’da da Madenli Meydanı’ndan araç kaldırılacağını ifade ederek, konuyla ilgili herkesten duyarlılık beklediğini dile getirdi.

Önceki İçerikÖzel Yükseliş Koleji Hatay ve İskenderun birincisi
Sonraki İçerikBaşkan Seyfi Dingil Emniyet Genel Müdürü M.Celalettin Lekesiz’i makamında ziyaret etti