İskenderun Belediyesi Özgecan Aslan için anma töreni düzenledi

İskenderun Belediyesi katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için anma töreni düzenledi.

İskenderun Belediye Meclis Salonunda düzenlenen toplantıya Belediye Meclis üyeleri, Siyasi partilerin ilçe başkan ve yöneticileri, sivil toplum örgütlerinin başkanları, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

IMG_2393

 

Sabah saatlerinden itibaren İskenderun Belediyesi tarafından şehrin çeşitli bölgelerinde bilboardlarda kınama ve başsağlığı mesajları yayınlandı. Ayrıca Belediye binasında afişler asılarak günün anısına mesajlar verildi. Toplantı öncesinde İskenderun Belediye Başkan Vekili Reşat Beyazıt duyarlılık göstererek gelen tüm katılımcılara teşekkür etti.

Belediye Başkan Vekili Reşat Beyazıt;”Özgecan kızımızın katledilmesi bütün milletimizi derinden yaralamıştır. Öncelikle Türk adaletinin bu canilere gereken en ağır cezayı vereceğine inancımız tamdır. O gün, o karanlık gün sadece Özgecan değil, bütün insanlığın vicdanı katledilmiştir. Kadını zayıf görüp ona şiddet uygulayanlar alçaktır. İnanıyoruz ki bu alçaklarda en ağır cezayı alacaklardır. Kadınlar erkeklere emanettir. Kadına şiddet uygulamak, Allah’ın emanetine ihanet etmektir”dedi. Belediye Başkan vekili Reşat Beyazıt konuşmasında şu görüşlere yer verdi”bu olay aslında bizler için, hepimiz için kadına şiddet konusunda daha bilinçli olmamız gerektiği mesajını çıkartmıştır. Bugün, burada bulunan herkes kadına şiddete hayır diyebilmektedir. Bugün, yeni bir dönemin başlangıcı, kadına şiddetin sonu olsun.

Bugünden itibaren İskenderun Belediyesi olarak, kadına yönelik aile içi eğitim seminerleri başta olmak üzere konferans ve bir takım eğitim seferberliği hususlarında çalışmalar ve faaliyetlere hız vereceğiz. Bu doğrultuda istek, görüş ve önerileri bulunan herkesin düşüncelerini ortak akılda buluşturmayı hedefliyoruz”dedi. Daha sonra söz alan katılımcılar eğitimin şart olduğunu ifade ederek İskenderun Belediyesinin düzenlemeyi hedeflediği seminer ve konferanslarda eğitim konularına ağırlık vermelerini istediler.

IMG_2521 IMG_2459 IMG_2395 IMG_2393 IMG_2344 IMG_2334 IMG_2288 IMG_2282