SOL YANIM ACIYOR

Her sabah uyandığımda baş ucumda bulunan pencerenin perdesini aralar gök yüzüne bakarım;evet bu gün, dünden daha iyi olacak diyerek yatağımdan kalkar beklentilerimi ve umutlarımı tazelerim.Dışarıdaki hayatın ; acımasız, adaletsiz ve bir o kadar da eşitsizliklerle dolu olduğunu bilmeme rağmen umutlarımı sıcak tutmaya çalışırım .Bu olumsuzlukları ve acımasızlıkları yenecek, onları alt edecek bir anlayışın mutlaka ama mutlaka ülkemde yeşermesi ve kendini geciktirmeden göstermesi gerektiğini düşünüyorum.Var mı böyle bir alternatif? Aslında var.Olmakta zorunda zaten.

Var olan nedir?
Sol ,elbette ki Sol..
Ama bu haliyle olan, Sol değil tabi ki..

Sol, kendi içinde kırığını, çıkığını ve aksayan yanlarını ivedilikle düzeltmesi ve ülkem insanına yeniden umut olması gerekir.Dünya ülkelerinde; ezilenlerin ,yok sayılanların,emekçilerin, eşitlikten yana olanların adresidir Sol.
Ülkemde böylemi?
Tam anlamıyla değil elbette.Bu kitlelerin bir araya getirilmesi = “iktidar” anlamına gelir.Bu yüzden bugün ki haliyle Sol’dan bahis etmiyorum.Tüm bu katmanları kucaklayacak, tek çatı altında toplayabilecek, politikalar geliştirebilecek ve hayata sokabilecek değişimleri göstermesi gerekir. Mevcut sistemin kokuşmuşluğu ,insanların canından usanmışlığı ve toplumun mutsuzluğu dibe vurmuşken Sol’da kenetlenme olmuyorsa şapkamızı önümüze koyup bir değil bin kere düşünmemiz lazım.Sorun gidermek ve umut olabilmek adına iyi niyetle çalışmalar yapılıyor elbette.
Yeterlimi?
Hayır değil.Bir kaç kişinin çalışması, olağan üstü fedakarlıklar göstermesi,bu işi çözemez.Ülke sevdası olan tüm sorumluluk sahiplerinin en üstten en aşağıya kadar hangi kademede olursa olsun fark etmeksizin canla başla çalışmaları gerekir.
Önümüzde genel seçimler var.Dem vurduğumuz tüm sorunlarımızı çözebilmek için Sol’un tepesindekiler kişisel sorun ve ihtirastan uzak bir şekilde, ayağa kalkmaları ve bütünlüğü sağlamaları gerekir.Bu durum tarihsel bir sorumluluktur.Manzara vahim; hatta içler acısı.
Dostlar;
Tüm bunları düşünürken yüreğimde acı sızılar his ediyorum.Sol yanım tutuluyor.Her şeye rağmen her sabah beklentilerimi ve umutlarımı taze tutmaya devam edeceğim.”Sol” yanım acısa da umutlarımı yitirmeyeceğim.
Sizlerde yitirmeyin…

Zeki Şanlı
1967 İskenderun doğumlu.Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi İstatistik Bölümü mezunu.