Hatay’a yapılacak 166 proje açıklandı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, taleplere cevap olarak ekibiyle birlikte hazırladığı 166 projeyi kamuoyuna açıkladı.

Ottoman Otel’de altyapıdan üstyapıya, ulaşımdan yol çalışmalarına, kültürel aktivitelerden spor faaliyetlerine kadar projelerin tanıtıldığı toplantıya Başkan Savaş yanı sıra, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Hatay Milletvekilleri Refik Eryılmaz, Hasan Akgöl, Mevlüt Dudu, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları, mahalle muhtarları ve binlerce vatandaş katılım gösterdi.

Hatay’ın tarihini, medeniyetlerini, kültür ve gastronomi unsurlarını öne çıkaran projelerle birlikte Asi Nehri Güzelleşiyor, Kent Park, Ulaşım Master Planı, Uzun Çarşı Restorasyon, Asfaltsız Köy Kalmayacak gibi üst düzey projelerin yanında ilçelerin tamamını kapsayan projeler vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı.

Yapılan sunumların ardından konuşma yapan Başkan Savaş, Halka hizmet için yola çıkarken birçok söz verdiklerini hatırlatarak, “Biz önce hakka sonra halkımıza güvendik. Hakkın ve halkın rızasıyla Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak sizinle buluştuk. Biliyoruz işimiz çok zor; ama ecdadlarımız Hoca Ahmed Yesevi’ler, Hacı Bektaş Veli’ler, Mevlana’lar ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ler nasıl başarılı olduysa torunları olarak biz de başarmak zorundayız” dedi.

HATAY, BU PROJELERLE AKDENİZ’İN BİR İNCİSİ OLACAK  (2)

Sıkıntılara Rağmen Birbirimizi Bırakmadık..

Gerçekleştirilecek her projenin HBB web sitesinden ve birçok kanaldan halkla paylaşacaklarını belirten Başkan Savaş, “Açıkladığımız bu projeler nesnel durumlara göre değişkenlik gösterebilir. Ancak bu sayının altına düşmeyeceğiz. Bugüne kadar bizim yanımızda oldunuz, elimizi bırakmadınız. Her zaman şunu belirttik; Önce huzur sonra hizmet. Huzur konusunda Hatay’ımızın tüm renkleri el ele verdi. Son 4 yılda birçok sıkıntı yaşamamıza rağmen birbirimizi kucaklayarak dertlerimizi bertaraf ettik” dedi.

30 Proje İhalesiyle Hazır..

Alt yapıyla ilgili onaylanan ve ihalesi yapılacak 30 projenin hazır olduğunun müjdesini veren Başkan Savaş, “Zaman zaman aksaklıklar yaşadık ama hoşgörü gösterdiniz. Yaşadığımız bu zaman kaybını önümüzdeki 4 yıl içinde telafi edeceğiz. Biz birleştirici olmaya, hizmet etmeye geldik. Sizlere hizmet etmenin kutsal bir görev olduğunu ben ve arkadaşlarım biliyoruz. Tarımdaki emekçi kardeşlerimizin, memurlarımızın, öğrencilerimizin, işçilerimizin ve işverenlerimizin yanında olmaya gayret göstereceğiz” dedi.

Sayı 250-300’ü Bulacak..

Hazırlanan 166 projeyi demo olarak paylaştıklarını ve bitene kadar bu sayının 250-300’ü bulabileceğini ifade eden Başkan Savaş, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi “Benim sloganım belli: Birlikte çalışıyoruz, birlikte üretiyoruz. Biz her ilçemizde Kent Konseyi oluşturuyoruz. Muhtarlarımızdan engelli vatandaşlarımıza kadar herkes bu konseyin içinde yer alacak. Bu oluşum bizim 2. Meclisimiz, motive kaynağımız, fren mekanizmamız olacak. Turizmde, tarımda, eğitimde, kültürde, sporda, ticarette nice başarıları beraber yaşayacağız. Hatay’ın daima ileriye bakması ve kalkınması için Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmaya ve herkesin yanında olmaya devam edeceğiz. Bu yağmurlu günde buraya gelip bizi onurlandıran herkese çok teşekkür ederim. Allah hepinizden razı olsun. Geleceğimiz aydınlık olsun.”

Toplantı sonunda konuklar salondaki proje sergisini gezerek yapılacak çalışmaları daha detaylı bir şekilde inceledi.

HATAY, BU PROJELERLE AKDENİZ’İN BİR İNCİSİ OLACAK  (9)

PROJELER

1)KENT PARK PROJESİ

30.000 merekare alan üzerine kurulu,yer altında 417 araç kapasiteli,3 kat otoparkıyla ,çocuk eğlence alanları,tenis kortu,basketbol sahası ve kafetaryası ile Hatay’ın yepyeni keyif mekanı…
İhalesi yapılan bu proje 2015 yılı içerisinde hizmete girecek.

2)KENT GİRİŞİ DÖNÜŞÜM PROJELERİ

Kavaslı-Çevre Yolu bağlantı yolu ve kentsel dönüşüm projesiyle Hatay’ın giriş çıkışları için bir kentsel dönüşüm ve ulaşım çalışmasını başlattık.
Ayrıca diğer ilçelerimiz için de kent dönüşüm projeleri çalışmaları başlamıştır.

3)DOĞAL KAYNAK ŞİŞELEME SU PROJESİ

Büyük düşünmeye devam ediyoruz,Hatay’ın su problemi su şebekeleri ile zaten tarihe karışacak! Hatay su kaynakları konusunda oldukça zengin bir tabiata sahip,Büyükşehir’in vizyon projelerinden birisi de bir kaynak suyunun belediyemiz tarafından projelendirilerek halkımızın hizmetine sunulması…

4)TARİHİ ÇEŞMELER PROJESİ

Kentimizde bulunan tüm tarihi çeşmelerimizin envanter çalışmaları devam etmekte olup bu çeşmeleri tarihi önemlerine uygun olarak restore etmek ve içme suyunun akmasının sağlanarak günlük yaşama kazandırılması…Çeşme bereketin,yaşamın simgesidir.

5)ULAŞIM MASTER PLANI PROJESİ

Türkiye’nin önemli üniversiteleriyle görüşmeler hala devam eden projeyle Hatay’ın önümüzdeki 30 yılına ait ulaşım planını yapıyoruz. Böylelikle Hatay’ın her yerine beklediği ulaşım problemine kökten çözüm getirecek tramvay,metrobüs,battı çıktı kavşaklar,köprülerin doğru zamanda,doğru yerlerde,hatasız yapılması için çalışmayı başlattık.

6)HATAY DENİZ OTOBÜSÜ PROJESİ

Hatay tarihte bereketli hilal denen coğrafyanın en önemli kentlerinden birisi kuşkusuz.Bereketli hilal denince İskenderun,Mersin,Adana,Tarsus ve Kıbrıs birbirinden ayrı düşünülemez! Zira Hatay Büyükşehir Belediyesi insiyatif alarak bu kentleri birbirine bağlama projesi geliştiriyor.2016 yılı yatırım planına girecek olan projeyle bu kentler deniz otobüsü ile hem daha ekonomik hem de daha hızlı bir şekilde birbirine bağlanacak.

7)TARİHİ EVLER RESTORASYON PROJESİ

Kurtuluş Caddesindeki Fransız döneminden kalma tarihi evlerin restorasyonu ile valilikle beraber hareket edilerek restore edilecek ve bu hat Uzun Çarşı,Teleferik Arkeopark’ı,Dünyanın aydınlatılan ilk caddesi Projesi ve Roma Tüneli projesiyle Hatay’ın önemli turizm adası haline gelecek.

8)AFET YÖNETİM PROJELERİ

9)UZUN ÇARŞI RESTORASYON PROJESİ

Hatay’ın en önemli tarihi alışveriş noktalarından birisi olan uzun çarşı’nın yarım kalan projesi en kısa sürede tekrar başlayacak ve hayalimizdeki uzun çarşıya ulaşacağız.

10)SEMTLERDE SENTETİK ÇİM SAHA PROJESİ

Çocuklarımız ve gençlerimizin spor yapması için semtlerde sentetik çim saha projelerine devam edeceğiz.

11)ÇÖPTEN ELEKTRİK ÜRETME PROJESİ

Çocuklarımıza bırakacağımız mirasa da çok önem veriyoruz yenilenebilir enerji kaynaklara alternatif kaynak olan çöpten elektrik üretme konusunda gerekli çalışmalar başlatıldı.

12)KENT ESTETİĞİ PROJESİ

Kent Estetiği Yönetmeliği ile şehrimizin apartman,tabela,sokak yönlendirmelerine kurumsal kimlik kazandıracak bir kent estetiği kitapçığı ve nesiller boyu uygulama pratiklerinin yapılaması…

13)RENGÂRENK CADDELER PROJESİ

Cumhuriyet Caddesi boyunca 39 binanın sağlı sollu olarak dünyaca ünlü Marshall’ın Hollanda’da projelendirilerek uygulayacağı bir proje,bu caddede çalışmalar Nisan’da başlıyor,

14)TARIM PARK PROJESİ

Karlısu Mevkiinde 300 dönüm arazinin üstünde bir muhteşem doğada projelendirilen Hatay’ın sıra dışı bir gelecek projesi.
Neler mi var burada? Endemik bitkiler,hayvanat bahçesi,hobi bahçeleri,dalından meyveler sebzeler

15)DÜNYA’NIN İLK MEDENİYETLER OTOGARI PROJESİ

Şimdiki şehirler arası otogarımız medeniyetler kenti Hatay’ın vizyonuna uygun bir biçimde değil.Bizim daha büyük değil daha güzel bir otogara ihtiyacımız var düşüncesiyle Hatay Büyükşehir Belediyesi ekipleri kolları sıvadı ve Hatay’ın tarihi ve kültürel unsurlarıyla projelendirerek adeta bir müze gibi burayı dünyanın ilk medeniyetler otogarı olarak konumlandırdı.Otogarımıza otobüsler girip çıkmaya devam edecek,burası insanların bir an önce varmak isteyeceği eşsiz bir otogar olacak.

16)HASSA ATIK SU ARITMA PROJESİ

17)ALTINÖZÜ KÖYLERİ İÇME SUYU PROJESİ

18)ALTINÖZÜ KOZKALESİ VE YAKIN ÇEVRESİ RESTORASYON PROJESİ

19)BELEN İÇME SUYU İSALE ŞEBEKE PROJESİ

20)DEFNE ATIK SU ARITMA PROJESİ

21)DEFNE KONGRE VE FUAR MERKEZİ PROJESİ

Örneğin bugünkü organizasyon gibi birçok organizasyonun rahatça,otopark problemi olmadan yapılabileceği,uluslarası kongre ve sergilerin yapılabileceği bir merkez burası.Defne’de ilçemizde devasa bir yer.

22)DEFNE ÇOK KATLI OTOPARK KOMPLEKSİ PROJESİ

Defne’de otopark ve dolayısıyla trafik problemini en aza indirecek bir proje defne çok katlı otopark projesi.

23)DEFNE KANALİZASYON PROJESİ

24)BELEN İÇME SUYU ŞEBEKESİNİ YENİLEME PROJELERİ

25)ARSUZ KANALİZASYON PROJESİ

16-ARSUZ HÖYÜK ORMAN İÇİ MESİRE ALANI PROJESİ

26)ARSUZ ATIK SU ARITMA PROJESİ

27)ARSUZ KARAHÜSEYİNLİ SULAMA GÖLETİ ETÜT VE PROJESİ

28)ANTAKYA SPOR KOMPLEKSİ ve YAŞAM MERKEZİ PROJESİ

28.000 metrekare alan içinde içinde güreş,su topu,basketbol,voleybol sahalarının olduğu,biri kapalı olmak üzere iki adet yüzme havuzunun olduğu,kinbox,okçuluk antreman salonlarının bulunduğu,halka açık kafetaryalar ve kapalı otoparkının bulunduğu ve 2015’te hizmete girecek olan bir büyük proje.

29)KIRIKHAN SEMT SPOR ALANLARI SPOR MERKEZİ PROJESİ

30)ALTINÖZÜ GENÇLİK ve SPOR MERKEZİ PROJESİ

31)-ARSUZ SPOR KOMPLEKSİ PROJESİ

31-ASFALTSIZ KÖY KALMAYACAK PROJESİ

Belediyemizin yıllık 350 km. 4 yılda 1400 km.asfalt yapma projesiyle Hatay’da asfaltsız yol kalmayacak.

32)HBB SOĞUK ASFALT ÜRETİM TESİSİ PROJESİ

Yama yapılacak olan şehir içi yollarda belediyemiz kendine ait soğuk asfalt üretim tesisi ile bu sorunu da hiçbir yere bağımlı olmadan %100 kendisi kökten çözüyor.
Böylelikle çukur sorunu bu projeyle “dünyaca ünlü tarihi kentimiz Hatay’da tarih” oluyor.

33)ANTAKYA İÇME SUYU İSALE VE ŞEBEKE PROJESİ

34)ANTAKYA YAŞ SEBZE VE MEYVE HALİ PROJELERİ

35)ANTAKYA KÜLTÜR, SANAT VE KONGRE MERKEZİ PROJESİ

36)DEFNE KÜLTÜR MERKEZİ PROJESİ

37)DİĞER İLÇELER KÜLTÜR VE EĞİTİM MERKEZİ PROJELERİ

38)HATAY İLİ GENELİNDEKİ MAHALLERE ÇOK AMAÇLI SALONLAR

Nüfus yoğunluğuna göre 3 farklı tip proje ile Hatay genelindeki mahallerimize içinde düğün, toplantı ve taziye salonu,okuma odaları,internet odaları,muhtar odaları,el beceri kurslarının bulunduğu 550,750 ve 1000 metrekarelik çok amaçlı salon.

39)ANTAKYA UZUNALIÇ SULAMA GÖLETİ ETÜT VE PROJESİ

40)ANTAKYA OĞLAKÖREN SULAMA TESİSİ PROJESİ

41)ALTINÖZÜ ATIK SU ARITMA PROJESİ

42)ANTAKYA ATIK SU ARITMA PROJESİ

43)HASSA AKTEPE TEMA PARK PROJESİ

44)ERZİN KIZLARÇAYI SULAMA TESİSİ PROJESİ

45)İSKENDERUN-ARSUZ MEZBAHA TESİSİ PROJESİ

46)ERZİN YONCADÜZÜ SULAMA GÖLETİ ETÜT VE PROJESİ

47)HASSA KANALİZASYON PROJESİ

48)ERZİN ŞAHİN TEPESİ ORMAN İÇİ MESİRE ALANI PROJESİ

49)ERZİN BAŞLAMIŞLIK SULAMA TESİSİ PROJESİ

50)ERZİN İÇME SUYU PROJELERİ

51)DÖRTYOL MEZBAHA TESİSİ PROJESİ

3200 metrekare inşaat alanına sahip olan bu projede 100 büyükbaş,200 küçükbaş hayvanla Dörtyol ve bölgesine modern,sağlıklı koşullarda kesim tesisi kazandırıyoruz.

52)ANTAKYA MEZBAHA TESİSİ PROJESİ

3200 metrekare inşaat alanına sahip olan bu projede 100 büyükbaş,200 küçükbaş hayvanla Antakya ve bölgesine modern,sağlıklı koşullarda kesim tesisi kazandırıyoruz.

53)ANTAKYA CANLI HAYVAN BORSASI PROJESİ

54)DEFNE ŞELALE BÖLGESİ REKREASYON ALANI PROJESİ

Dünyaca ünlü şelalemizin projelendirilerek,dünya çapında daha fazla anlam bulması,düzenlenmesi,Hataylı hemşehrilerimizin ve turistlerin yeşil ve doğayı doya doya yaşayacağı bir büyük proje…

55)DÖRTYOL SOĞUK HAVA DEPOSU TESİSİ PROJESİ

56)SAMANDAĞ SOĞUK HAVA DEPOSU PROJESİ

57)ERZİN ATIK SU ARITMA PROJESİ

58)DÖRTYOL İÇME SUYU PROJELERİ

59)İSKENDERUN ŞEHİRLERARASI OTOBÜS TERMİNALİ PROJESİ

İskenderunumuzun güzelliğine yakışır butik ama fonksiyonel bir otogar

60)KIRIKHAN ATIK SU ARITMA PROJESİ

61)REYHANLI ŞEHİRLERARASI OTOBÜS TERMİNALİ PROJESİ

Reyhanlımızın güzelliğine yakışır butik ama fonksiyonel bir otogar…

62)KÜÇÜKDALYAN ATIK SU ARITMA PROJESİ

64)ÜZÜMDALI HAYVAN PAZARI VE MEZBEHANE TESİSİ PROJESİ

65)KUMLU İÇME SUYU PROJELERİ

66)PAYAS ŞEHİRLERARASI OTOBÜS TERMİNALİ PROJESİ

Payasımızın güzelliğine yakışır butik ama fonksiyonel bir otogar…

67)REYHANLI İÇME SUYU PROJELERİ

68)KIRIKHAN ÇAMLIK BÖLGESİ REKREASYON ALANI PROJESİ

69)KIRIKHAN HAYVANAT BAHÇESİ PROJESİ

70)REYHANLI YENİŞEHİR GÖLÜ VE ÇEVRESİ DÜZENLEME İŞİ PROJESİ

Reyhanlı Yenişehir Gölü güzelliğini taçlandıracak bakış açısıyla bir doğayla halkın barışması projesi daha…

71) HABİBİ-İ NECCAR DAĞI TELEFERİK PROJESİ

72)ARKEOPARK (ARKEOLOJİ PARKI) PROJESİ

Teleferik Projesinin iniş istasyonunun bulunduğu İplik Pazarı bölgesinde
Paleontolojik Dönemlerden günümüze tarihi kalıntıların sergileneceği bir park.

73)PAYAS İLÇESİ SİNCAN YAYLASI TELEFERİK VE DOĞA PARKURU PROJESİ

74))İSKENDERUN ÇOK KATLI OTOPARK PROJESİ

75)KÜÇÜKDALYAN KANALİZASYON PROJESİ

76)SAMANDAĞ YENİKÖY SULAMA TESİSİ PROJESİ

77)SAMANDAĞ YENİ SU KAYNAĞI PROJELERİ

78)SAMANDAĞ ÇUBUKÇU SULAMA TESİSİ PROJESİ

79)SAMANDAĞ İÇME SUYU İSALE VE ŞEBEKE PROJESİ

80)YAYLADAĞI İÇME SUYU İSALE VE ŞEBEKE PROJESİ

81)SAMANDAĞ ŞEHİRLERARASI OTOBÜS TERMİNALİ PROJESİ

Samandağımızın güzelliğine yakışır butik ama fonksiyonel bir otogar…

82)YAYLADAĞI GÖZLETÇİLER SULAMA GÖLETİ ETÜT VE PROJESİ

83)ALTINÖZÜ KARSU SULAMA TESİSİ PROJELERİ

84)KIRIKHAN ÇOK KATLI OTOPARK KOMPLEKSİ PROJESİ

85)SAMANDAĞ BEACH PARK PROJESİ

Hızımızı kesmeyelim Samandağ sahilleri dünya çapında öneme sahip olduğu konusunda herkes hemfikir.Bununla ilgili başlatılacak çalışmayla bu sahillerin dünya çapında değere sahip olacak bir düzenleme çalışması 2016 yılı yatırım planında yer alacak.

86)BURNAS PLAJI PROJESİ

Bu projeni çizimleri bitti artık yatırım için gün sayıyor.Erzin Burnas plajı dünya çapında bir konseptle halkımızın hizmetinde olacak.

87)ARSUZ PLAJI PROJESİ

Arsuz’un hak ettiği değeri bulması dönük bir konsept proje!Fizibilite çalışmaları başladı,en kısa zamanda proje aşamasına geçilecek.

88)ROMA TÜNELİ RESTORASYON PROJESİ

Kışa mevkiinde yerin altında bulunan yaklaşık 400 metrelik ve neredeyse bir kamyon genişliğindeki Roma dönemine ait tarihi kanalizasyon tünelini restore ederek turizme kazandırmak için çalışmalarımızı başlattık.

89)DÜNYA’NIN İLK AYDINLATILAN CADDESİ KURTULUŞ(HEROD) PROJESİ

Dünyanın aydınlatılan ilk caddesinin Antakya’da olduğunu o caddenin de şimdiki Kurtuluş Caddesinde olduğunu duyanlar heyecanlanıyor,Lütfü Başkan talimatı çoktan verdi,caddenin bulunduğu yerin jeoradar görüntüleri çekildi,Anıtlar’dan izin gelir gelmez kazıya başlanıyor…Hatay’da bir turizm değeri daha gün yüzüne çıkıyor…Dünyanın ilk aydınlatılan caddesi bir dünya projesi!

90)MEZARLIK PROJELERİ

Biri 15.000 diğeri 5000 kişilik iki farklı mezarlık ile Toygarlı’da 2000 kişilik mezarlık projeleriyle Hatay’ın geleceği için bir adım daha atıyoruz.

91)MEDENİYETLER MEYDANI PROJESİ

Bir kentin kentlilik göstergesi meydanlardır.Hatay Büyükşehir Belediyesi 4 meydan ile kente anlam katacak mekanlar için kolları sıvadı…
Medeniyetler meydanı,künefe meydanı,zeytinyağı meydanı,defne sabunu meydanı.

KÜNEFE MEYDANI PROJESİ
ZEYTİNYAĞI MEYDANI PROJESİ
DEFNE SABUNU MEYDANI PROJESİ

Şimdi sıra geldi kültürel,sosyal,marka projelerimize:

92)ENGELLİLER KOORDİNASYON MERKEZİ PROJESİ

Engelli kardeşlerimiz aramızdalar,hoş geldiniz,Lütfü Başkan sizi çok seviyor ve önemsiyor… bu proje sizin kardeşlerimiz.Engelliler koordinasyon merkezi kuruluş çalışmaları başladı.Hüseyin Ataşer kardeşimiz sorumluluğunda Hatay’daki tüm engellilerimizin anlam bulacağı,sorunlarının ve ihtiyaçların saptanıp dünya çapında projeler üretileceği bir merkez

Ayrıca ZİREM’İ, PARKİNSON, ALZHEİMER HASTALARI içinde çalışma yapılacak olan bu merkezde toplumumuz için önemli soısyal sorumluluk hedefleniyor.

23-ANTAKYA ENGELLİ REHABİLİTASYON MERKEZİ PROJESİ

Engelli kardeşlerimizin rehabilitasyon merkezi yine Engelli dostu olan Başkanımız Sn.Doç.Dr.Lütfü Savaş’ın engelliler için çok önem verdiği bir projedir.

93)ULUSLARARASI HATAY TARİH FESTİVALİ PROJESİ

Hatay hepimiz biliyoruz ki bir tarih,kültür ve medeniyetler kenti;bunu bütün dünyanın daha çok bilmesi ve Hatay’ın dünya çapında daha çok tanınması için bir Tarih Festivali’ne dersiniz?
Hatay’ın ve dünyanın bütün tarihi unsurlarının tarihi kıyafetleriyle,aletleriyle,eğlenceleriyle,folklorleriyle 1 hafta boyunca Hatay caddelerinde olduğunu ve Hatay’ın bir tarihi yerlerinin binlerce turist tarafından ziyaret edildiğini,belgeseler ve haberle konu olduğu bir düşünsenize…1.Hatay Uluslarası Tarih Festivali… 2016 nisan ayında…

94)HATAY BÜYÜKŞEHİR ŞEHİR TİYATROSU PROJESİ

Bu proje Hatay Büyükşehir Belediyesinin Hatay’daki tüm köylere kültür sanat hizmeti götürecek olan projesidir.

95) HATAYTADINDA MAĞAZALARI PROJESİ

Hatay bir gastronomi,yemekleriyle ünlü bir kentse Hatay Büyükşehir Belediyesi buna kayıtsız kalamazdı…Hatay’ın yöresel ürünlerinin bizzat köylüden alınarak satıldığı ve gelirinin Büyükşehir’e yani Hatay’a ait olan bir mağazalar zinciri Hatay Tadında…

96)HATAY MUTFAK AKADEMİSİ PROJESİ

Mutfağı dünya çapında olan Hatay mutfak zenginlikleri gelecek kuşaklara doğru aktarmak için bir uluslar arası eğitim akademisi kuracak ve bu akademiden mezun olanlara uluslar arası sertifikalar verecek.

97) HATAY, ŞİFALI SULARINA KAVUŞMALI» PROJESİ

Hatay’da bulunan şifalı su kaynaklarının tespiti ve turizme kazandırılması adına gerçekleştirilen projedir.

98)HATAY’IN MARKALARI ATOLYE PROJESİ

Hatay’ın markaları olmaya aday Künefe,Sabun ve zeytinyağının yeni kuşaklara öğretildiği dünya ölçeğinde lansmanlarının yapılması,doğru iletişim metodlarıyla aktivitelere dönüştüğü bir vizyon proje.
Künefe,sabun ve zeytinyağı atolyeleri…

99)TARİHİ FİLMLER FESTİVALİ PROJESİ

Tarih kenti Hatay bir ilk daha yapıyor Mimar Sinan Üniversitesi ile ortaklaşa tarihi filmler festivali düzenliyor.tarihi Muhsin Bey,Benhur,Yılanların Öcü,Yol birçok tarihi film bu festivalde…

100)AÇIK HAVA SİNEMASI, BELGESEL FİLM GÖSTERİMİ, TİYATRO FESTİVALLERİ PROJESİ

101)HATAY KENT KONSEYİ PROJESİ

Başkanımız biz birlikte Hatay’ız ve birlikte yöneteceğiz öz sözüyle yola çıktı ve bu düşüncenin ürünü Kent Konseyi’nin çalışmaları tamamlandı. 21 Şubat’ta genel kurulu yapılacak ve Hatay’ın bütün sorunları ve çözümlerini bu konsey sayesinde demokratik bir biçimde ele alınacak.

102)KADIN DOSTU KENTLER BİRLİĞİ PROJESİ

Hatay kadınların baş tacı yapıldığı,ikinci sınıf vatandaş olmadığı ve hep ön sıralarda yer alan bir biçimde var oldu ve olacak. Kadınlarla ilgili birçok proje yapacağız ve şehrimizin girişine Kadın Dost Kente hoş geldiniz diyeceğiz.

103)HANIMLAR LOKALİ PROJESİ

Hanımlarımızın hoçça ve dostça vakit geçireceği bir keyifli lokal…

104)ÇOCUK DOSTU ŞEHİR HATAY PROJESİ

Çocuklarımızı unutmadık,çocukların çocukluklarını yaşayacağı,çocuk dostu şehir Hatay projeleri…
Bu projenin en önemli adımı olan çocuk klubü projesi de yine Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin planları arasındadır.Hedef Çocuk Dostu Şehir Hatay!

105)TÜBİTAK BİLİM MÜZESİ PROJESİ

Yine öncelikle çocuklarımız için bir çağı yakalama projesi olan Tübitak hibe destekli bu projede bilimin sıradışı unsurlarının bulunduğu bir müze… Bunun için çalışmalarımız başladı,Tübitak ile yaklaşık 4000 metrekarelik bir alanda dünya ölçeğinde bir bilim müzesi olacak burası…
Ayrıca bu projeden aldığımız ilham ve oluştucağımız sinerji ile Hatay Büyükşehir Belediyesi bilim ve teknoloji merkezini kuruyoruz.

106)10 KASIM ÖZLEDİK PROJESİ

Geçen yıl ilkini İstanbul Dolmabahçe ve Mimar Sinan Üniversitesinde gerçekleştirdiğimiz Selami Şahin’in ve Medeniyetler Korosunun katıldığı “Özledik” temalı Atatürk’ü Anma etkinliğimiz her yıl Hatay’ın bir tarihi mekanında gerçekleşecek.

107)ARSUZ YELKEN KUPASI PROJESİ

Yelken Federasyonu ile yapılan görüşmeler sonucunda bu yıl 20 Şubat’ta ilki Arsuz’da düzenlenecek Hatay Büyükşehir Belediyesi Yelken Kupasıyla Hatay’ı yelkenle buluşturuyoruz.Hedefimiz bu adımdan sonra bir yelken dünya kupasını kentimize kazandırmak olacaktır.Bu konuda uluslar arası temaslar devam etmektedir.
Daha sonra Samandağ sahil düzenlemeleri neticesinde Samandağ Yelken Kupası önümüzdeki dönemlerde Hatay Büyükşehir Belediyesinin önemli projeleri arasında vardır.

108)HBB TV PROJESİ

Büyükşehir Belediyesinin tüm çalışmalardan haberlerin verildiği,Hatay’ın değerlerinin yansıtıldığı bir web tv projesi.Kültür,sanat,eğitim,halkın görüşleri…

109)HBBTV İNTERAKTİF DERSHANE PROJESİ

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden bir sosyal sorumluluk projesi daha öğrencilerimizin eğitim hayatına katkı amacıyla web üzerinden Türkçe,İngilizce,matematik,fizik gibi derslerin anlatıldığı HBB üzerinden anlatıldığı ücretsiz bir eğitim seferberliği.

110)HBB SÜPER HİZMET MASASI PROJESİ

Uygulamasına başladığımız bu projeyle vatandaşımızın belediye hizmetlerine kolay ulaşmasının sağlanarak,problemlerine anında çözüm bulunması ve her vatandaşın vip hizmet almasının sağlanmasına yönelik crm çalışmaları

Bu projenin en önemli noktasını oluşturan Hatay Sosyal Kart projesiyle Hataylıların

111)İSTANBUL ve ANKARA’DA HATAY EVİ İLETİŞİM BÜROSU PROJESİ

İstanbul ve Ankara gibi öğrenci yoğunluğunun olduğu kentlerimizde Hatay sıcaklığını verebilecek,Hataylılara bu kentlerimizde rehberlik edebilecek bir proje bu.Aynı zamanda Hatay Tadları restoranı ile de Hatay’ın kültürünü burada yaşatacak bir kültür elçisi bürosu.

112-SANAT SOKAĞI PROJESİ

Sanatçıların sanat etkinlikleri düzenleyebilecekleri, workshop çalışmalarının sergileneceği bir rekreasyon alanı veya tarihi bir sokak projesi

113-ÖDÜLLÜ ENERJİ PROJELERİ ve YÖRESEL YEMEK PROJELERİ

114-SOSYAL MARKET PROJESİ
ATMA PAYLAŞ» SLOGANIYLA KULLANILMAYAN EŞYALARI İHTİYACI OLANLARLA PAYLAŞMAYI AMAÇLAYAN BU PROJE

Proje için İskenderun’da bir SOSYAL MARKET kurulmuş olup diğer ilçelerde de kurulma çalışması başlatılmıştır.

115-ÜNİVERSİTELER ARASI PLAJ VOLEYBOLU ve PLAJ KONSERLERİ PROJESİ

116-KADINA ŞİDDET YARDIM HATTI ve EVLİLİK DANIŞMA HİZMETİ PROJESİ

117-HALK DANSLARI FESTİVALİ PROJESİ

118-TARİHİ KİŞİLERİN HEYKEL ve MİNYATÜRLERİNİN REKREASYON ALANLARI PROJESİ

119-HATAY SOFRASI ADLI YEMEK KİTABI PROJESİ

120-DOKUNMATİK BİLGİ EKRANI, KENT BİLGİ EKRANI SİSTEMİ PROJESİ

121-KUVAYİMİLLİYE PARKI PROJESİ

123-KREŞLER PROJESİ

124-GENÇLİK MERKEZİ PROJESİ

125-DOĞADA YAŞAM ALANLARI (MEB İŞBİRLİĞİ İLE) PROJESİ

126-ÜRETİM ATÖLYELERİ ve HOBİ BAHÇELERİ İLE ÇOCUK SANAT ATÖLYELERİ PROJESİ

127-SOSYAL ALARM PROJESİ

Yaşlı ve muhtaç insanlarımıza evde bakım hizmetleri sağlayacak bir proje. Proje kapsamında mobil bir ekipoluşturularak ekipte sağlık ekibininyanı sıra berber, terzi, tamirci gibi sosyal yaşam destek ekiplerininyer alması planlanmaktadır

128-İLKÖĞRETİM ve LİSE ÖĞRENCİLERİNE BURS, KIRTASİYE YARDIMI PROJESİ

129-SOKAK OYUNLARI LİGİ, CANLI HEYKELLER, GRAFİTİ SOKAK RESİMLERİ PROJESİ

130-KENT MÜZESİ PROJESİ

131-SAMANDAĞ, ARSUZ, İSKENDERUN İLÇELERİNİN SAHİLLERİNDE KENT AKŞAMLARI PROJESİ

132-ETNİK MÜZİK FESTİVALLERİ PROJESİ

133-HALK KAHVALTILARI GÜNLERİ PROJESİ

134-SOSYAL FAYDA SAĞLAYAN ESNAF ve ZANAATKÂR BULUŞMALARI PROJESİ

135-SEYAHAT YAZARLARI ve GAZETECİLERİN ŞEHRİMİZDE AĞIRLANMASI PROJESİ

136-ULUSLARARASI HOŞGÖRÜ BESTE YARIŞMASI PROJESİ

137-İLÇE BELEDİYELERİYLE DOSTLUK MAÇLARI PROJELERİ

138-“IŞIK İÇİNDE HATAY” PROJESİ, HATAY YEMEKLERİ FOTOĞRAF SERGİSİ PROJESİ

139-“YAŞAYAN TARİH” PROJESİ

140-HATAY KENT ARŞİVİ PROJESİ

141-SEMT EVLERİ PROJESİ

142-EN GÜZEL BALKON YARIŞMASI PROJESİ

143-HATAY KURTULUŞ MİMARLARI, 2016 TAYFUR SÖKMEN YILI PROJESİ

144- 1. HATAY BALIK FESTİVALİ PROJESİ

145-THY-ANADOLU JET ÇANAKKALE SOHBETLERİ PROJESİ

146-ŞEHİR GÜNLERİ-ŞEHİR PROJELERİ

147-ENGELLİ OYUN PARKLARI PROJESİ

148-YARATICI YAZMA ATÖLYESİ PROJESİ

149-GENÇLER YAŞLILAR EL ELE PROJESİ

150-HATAY KÜLTÜR ve TAZİYE EVLERİ PROJESİ

151-ŞEHİR IŞIKLANDIRMA PROJESİ

152-HATAY’I BOYAYALIM PROJESİ

153-HAYVANAT BAHÇESİ PROJESİ

154-LUNAPARK PROJESİ

155-SATRANÇ PARKLARI PROJESİ

156-BARIŞ KÖPRÜSÜ PROJESİ

157-OKULLARA HAYAT VERELİM PROJESİ

Okullarımıza gerekli fiziki (Boya, tamirat gibi) destek projesiOkul Bahçelerinin mahalleli ve öğrenciler için birer sosyal yaşamalanı olması düşüncesiyle bahçe gruplarıve çocuk oyun alanlarıyla desteklenmesidüşünülmektedir. Bu kapsamda mini amfi tiyatro ve unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarınınAlanlarının Okul bahçelerinde oluşturulması Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile ortaklaşa planlanmaktadır.

158-HER ŞEHİDE BİR BAYRAK PROJESİ

159-TAKSİ EVLERİ PROJESİ

Hatay’ın tüm taksi duraklarının aynı kurumsal kimlikle projelendirilmesi ve taksi esnafının mesleki eğitilmesi projesi

160) HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OTEL PROJESİ

Hatay Büyükşehir Belediyesi konukları ve Hatay’ı ziyaret eden herkese açık bir otel projesi planlanmaktadır. Antakya’da Kemalpaşa caddesinde tamamlanmış ancak açılmamış bir otel olup, aynı zamanda Akevlere giderken inşaat halinde beş katlı bir binanın «Kiralık» tabelası mevcuttur. (Cemali) Aynı zamanda turizm elemanı yetiştirmek için öğrencilerin staj ve çalışma şansını sağlayabiliriz.

161)MOBİL HİZMET TIRI» PROJESİ

Hatay Büyükşehir Belediyesi hizmetlerinin tüm ilçelerimizde kesintisiz gerçekleştirilmesi için planlanmış bir projedir.

Okullarımıza gerekli fiziki (Boya, tamirat gibi) destek projesiOkul Bahçelerinin mahalleli ve öğrenciler için birer sosyal yaşamalanı olması düşüncesiyle bahçe gruplarıve çocuk oyun alanlarıyla desteklenmesidüşünülmektedir. Bu kapsamda mini amfi tiyatro ve unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarınınAlanlarının Okul bahçelerinde oluşturulması Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile ortaklaşa planlanmaktadır.

162)ÖDÜLLÜ ENERJİ PROJELERİ

Gençlerimize yönelik teşvik ve katılım projesi. Erasmus + değişim çalışmasına yapılmış proje müracaatı kabul edilmiş olup hibe bedeli olan 46 bin Euro Hatay Büyükşehir Belediyespor kulübü hesabına geçmiştir.
Ve işte mega proje geliyor,yep yeni Hatay’ın en önemli projesi,geleceğin Hatay’ı

163) ASİ NEHRİ GÜZELLEŞİYOR PROJESİ

Asi Nehri; sulama,tarım,iklim değişikliği,içme suyu,ulaşım,balıkçılık,ekolojik hayat,turizm,peyzaj düzenleme,depreme dayanıklı tarihi köprüler,bölge barışı konusunda bütünsel bir iş planıyla dünya çapında bilim insanlarıyla başlatılan bir çalıştay ile ele alınıyor.“Asi Güzelleşiyor” projesi,Akdeniz Havzası ve Güney Avrupa’yı da içine alan bir sorun olarak projelendirilerek BM,AB,Unesco,Dünya Sağlık Örgütü,UnHabitat,Güney Avrupa Ülkeleri Hükümetleri, vb. ülke ve kuruluşların hibe destekleriyle yerel değil,uluslar arası proje olarak 11 ana adımda değerlendiriliyor.

HATAY, BU PROJELERLE AKDENİZ’İN BİR İNCİSİ OLACAK  (4) HATAY, BU PROJELERLE AKDENİZ’İN BİR İNCİSİ OLACAK  (2) HATAY, BU PROJELERLE AKDENİZ’İN BİR İNCİSİ OLACAK  (5) HATAY, BU PROJELERLE AKDENİZ’İN BİR İNCİSİ OLACAK  (6) HATAY, BU PROJELERLE AKDENİZ’İN BİR İNCİSİ OLACAK  (7) HATAY, BU PROJELERLE AKDENİZ’İN BİR İNCİSİ OLACAK  (8) HATAY, BU PROJELERLE AKDENİZ’İN BİR İNCİSİ OLACAK  (9) HATAY, BU PROJELERLE AKDENİZ’İN BİR İNCİSİ OLACAK  (17) HATAY, BU PROJELERLE AKDENİZ’İN BİR İNCİSİ OLACAK  (12) HATAY, BU PROJELERLE AKDENİZ’İN BİR İNCİSİ OLACAK  (13) HATAY, BU PROJELERLE AKDENİZ’İN BİR İNCİSİ OLACAK  (14) HATAY, BU PROJELERLE AKDENİZ’İN BİR İNCİSİ OLACAK  (18) HATAY, BU PROJELERLE AKDENİZ’İN BİR İNCİSİ OLACAK  (19) HATAY, BU PROJELERLE AKDENİZ’İN BİR İNCİSİ OLACAK  (15) HATAY, BU PROJELERLE AKDENİZ’İN BİR İNCİSİ OLACAK  (10) HATAY, BU PROJELERLE AKDENİZ’İN BİR İNCİSİ OLACAK  (11)

Önceki İçerikUlaşım Koordinasyon Daire Başkanlığı işe Arsuz’dan başladı
Sonraki İçerikKış Mevsimi Dolayısıyla Alınan Trafik Tedbirleri