Şaşkın Cardozo

Cardozo çılgınlığı, Trabzonspor’un ünlü futbolcuyu bünyesine dahil etmesiyle başladı. Cardozo’nun transfer haberini duyan Trabzon Spor taraflarları, takımın resmi web sitesine aşırı yüklenerek, o gün sitenin çökmesine sebep olmuşlardı.  Oscar Cardozo’nun transfer haberi özellikle Trabzon ilinde geniş yer tutmuştu. Trabzon taraftarları, Oscar Cardozo’nun uçağının ülkeye inmesi ile bu heyecanlarını havaalanına taşıdı.

Gökhan Dinç’in yaptığı açıklama ile heyecanlar doruk noktasına ulaşmıştı. Oscar Cardozo ile resmen anlaşmanın yapıldığını dile getirmesi ile de takımın resmi sitesine hücum eden taraftarlar, sitenin çökmesine sebep olmuşlardı.

Trabzonspor’a transfer edilmesinin hemen ardından, Trabzonspor resmi web sitesi, Cardozo’nun öyle bir resmini paylaştı ki, bu resim Fenerbahçe taraftarlarını kızdırırken, Trabzonspor taraftarlarını daha da heyecanlandı. Fotoğrafta canlı bahis sitelerinin de açıklaması ile Cardozo’nun Paraguay’da top koştururken, F.bahçe’ye attığı golden sonra yaşadığı sevinci gösteren bir kare yer alıyordu.

Oscar Cardozo bu kadar ilgi ile karşılaşmasına rağmen yıldız futbolcu için Trabzonspor kulübü herhangi bir imza töreni yapmadı. Bu tutumu ile medyayı ilgi odağına çeken Trabzonspor yönetimi, suskunluğunu korurken teknik direktör, Vahid Halilhodzic, gerekçe olarak Trabzonspor’un diğer transferlerinde de imza töreni yapmamış olmasını öne sürdü. Eğer bu haklı gerekçeleri ise, yönetimin bu tutumu yerindedir. Zira, tek Oscar Cardozo için imza töreni yapılması, diğer oyuncular ile oyuncunun arasının açılmasına sebep olabilir ve takımın birlikte hücum gücünü kırabilir. Bunu öngörerek böyle bir hamle yaptıysa eğer, gayet yerinde bir hamle olduğunu düşünmekteyiz.

Yıldız futbolcu gördüğü ilgiye paralel bir maliyet ile Trabzonspor’a giriş yaptı. Toplamda 12 milyon avro ile 3 yıllık sözleşme imzalanan Paraguaylı yıldız için Trabzonspor’un ayırdığı bütçenin büyüklüğüne dem vurmamak da elde değil.  Cardozo yıl bazında 2.5 milyon avro, 3 yıl için 7.5 milyon avro alacak. Bu Cardozo’ya ödenen miktar. Bir de bonservis bedeli olarak Benfica’ya ödenecek tutar var ki bu da dudak uçuklatır cinsten. Trabzonspor, Benfica’ya da tam 5 milyon avro bedel ödeyecek. Yıldız futbolcunun böylece toplam maliyeti 12.5 milyon avroyu buldu. Bu maliyete ek olarak Paraguaylı golcünün maç başına alacağı ücret var ki bu da maç bazına oranla oldukça yüksek bir ücret. Trabzonspor, Cardozo’ya maç bazında 12 bin avro ödeyecek ki bu da sezonda oyuncu en kötü 10 maça çıksa 120 bin avro eder.

Trabzonspor Cardozo ile gündemini korurken, bir transfer haberi daha yayınladı. Mevlüt Erdinç’i de renklerine dahil etmeyi düşünen Trabzonspor camiasının bu hamlesi de çok mantıklı olacak. Cardozo’ya paralel olarak defans yıldızı, Carl Medjani ile de takım 3 yıllık anlaşma imzaladı.  4 yıllığına da Musa Nizam ile anlaşan Trabzonspor sezon içinde daha transfer işlemlerine imza atacağa benziyor. Bu sezona bomba gibi transferler ile giren Trabzonspor’un yapacağı maçları taraftarları merakla beklemekte. Gelişmeleri hep birlikte göreceğiz.

 

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.