İslamı Anlamak

İslam ,itaat ve teslimiyet demektir. Kutsal kitabı Kur’an olan dine İslam dini ,bu dinin mensubuna da Müslüman denir.

İslam dini barış,sevgi, hak- hukuk temeli üzerine oturmuştur. Teslimiyet, Müslümanın tek yaratan ve tek güç olarak kabul ettiği Allah içindir.Gerçek Müslüman Allah’ın emirlerine bağlı olan ve o emirlerin gereklerini yerine getirmeye çalışarak itaat eden iman sahibidir. Din, vicdanlara hitap eden, ilim ve bilime ışık tutan, yaşamı kolaylaştıran değerler bütünlüğüdür.Dinimiz özünde çok özel ve çok güzel bir dindir.Bir o kadarda istismara açık bir dindir.Nereden anlıyoruz? İslam coğrafyasını göz önüne getirelim.Buralarda kan, şiddet ve yıkım kaçınılmaz bir kader olarak yaşanıyor maalesef.Kardeş kardeşi gözünü kırpmadan, vahşice öldürüyor.

Ne adına
Güya Allah adına.Allah mı tebliğ ediyor bu emirleri.Haşa.Bu görünümden ve bu görünümün devamlılığından her zaman nemalanan Allah tanımaz, kafir ve ihtiras manyaklarının yarattıkları durumlardan ve verdikleri emirlerden kaynaklanıyor. Bu kafirler kendi ikballeri için her türlü din dışı ,insanlık dışı kurgulara göz yumacak yapıdadırlar.Onlar için insan canı anlamsızdır.Dünyanın neresinde olursa olsun çıkarları söz konusuysa her türlü pis işlere ortak olmaya,rol üstlenmeye hazırdırlar.

Gerçek Müslümanı Allah’ın emirlerine bağlı olan ve gereklerini yerine getirmeye çalışan olarak tanımlamıştım.Bu şekilde yaşamaya çalışan tüm insanları tenzih ederek ifade etmeliyim ki, İslam coğrafyasında yaşayanların büyük bir kısmı gücü şu veya bu şekilde eline geçirmişlerin yönlendirmesine tabi vaziyettedirler. Allah’tan uzak, idare eden güce yakın haldedirler.Bu güçler, emellerine ulaşabilmesi ve saltanatlarını sürdürebilmesi için yasa dışı , silahlı ve gaddar güçleri barındırırlar.Her tür mağduriyeti yaratacak kabiliyete sahiptirler.Nitekim örneklerini Irak’ta ,Suriye’de,Afganistan’da Amerika’da,Fransa’da ve dünyanın bir çok yerinde feci bir şekilde görmekteyiz.

İnsanlığa saldırılıyor, insanlar katlediliyor, hunharca öldürmeler gözler önünde sergileniyor.Nefret ve Korku yaratılıyor.İslam dinini kötü ve zalim bir din olarak tüm dünyaya göstermeye çalışan ve yaratılmak istenen algıdan fayda sağlayacak güçler var.Senaryo gereği kardeşi kardeşe kırdırdılar. İslam dinine bakışı farklı noktalara çektiler.İslamı bir öcü gibi göstermeye çalışan nifaklar var.Yine senaryo gereği batı da sahnelenen acımasız ve kanlı oyunların tamamı belli bir amaç doğrultusunda olduğu ap açık ortada.Uzun lafın kıssası dünyada İslama karşı yaratılmak istenen bir Fobi anlayışı hakim.

 

Bu anlayışa da “İslamofobi”deniyor.Yaratılmak istenen bu kötü akım anlayışının din savaşlarına zemin yaratmak olduğu kanısındayım.Yaratılan bu anlayış kime veya kimlere ne kazandırır ne kayıp ettirir süreç içerisinde tüm dünya görecektir.Yıkımlarını ve sonuçlarını anlayabilmek için tarih sayfalarına bakmak kafidir.

Sorunun çözümü, yaratılmak istenen algının boşa çıkarılması ,din mensuplarının kime teslim olduklarını tekrar gözden geçirmelerine bağlıdır.Allah dışında teslimiyet ve itaat felakettir,sonu hüsrandır.Dini kendi emelleri için yozlaştıran ve onların değirmenlerine su taşıyan gerek içeride gerek dışarıda olan tüm kafirlerden Allah hesabını soracaktır.Allah her türlü kötülüklerden korusun.Tüm alemleri ıslah etsin. AMİN.

Zeki Şanlı
1967 İskenderun doğumlu.Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi İstatistik Bölümü mezunu.