Özel İskenderun Gelişim Hastanesi : Baş dönmesi ciddi bir hastalığın belirtisi olabilir

Baş dönmesinin hafife alınmaması gerektiğini ifade eden Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Atilla Kara, baş dönmesinin ciddi bir hastalığın habercisi olabileceğini belirtti.

bas-donmesi-mkle
Baş dönmesinin, çok sık rastlanan bulgulardan bir tanesi olduğunu ifade eden Nöroloji Uzmanı Atilla Kara, “Baş dönmesinin tıptaki karşılığı vertigodur. Baş dönmesindeki en büyük sebep, iç kulakçıktaki parçacıkların yerlerinden oynamasıdır. Bunun dışında beyinle ilgili birçok problem de, baş dönmesine sebep olabilir.

Kitleler, MS, damar tıkanıklıkları, sistemik hastalıklar, dâhiliye hastalıklar baş dönmesi yapabilir. Baş dönmesinin sebeplerinin birçoğu çok başarılı bir şekilde tedavi edilebilir. Özellikle kulaktaki taşların oynamasıyla ilgili vertigolarda olan manevralar bazen, ilaç vermeden hastanın toparlanmasını sağlayabilir. Nörolojik olan hadiselerde kolaylıkla tedavi edilebilmektedir. Unutulmamalıdır ki baş dönmesi, çok ciddi nedenlerin bulgusu da olabilir. Bu nedenle baş dönmesini dikkate almak gerekmektedir” dedi.

Screenshot_1 bas-donmesi-mkle bas_donmesi_deyip_gecmeyin_h464

Önceki İçerikDoğu Akdeniz Çevre Derneği TERMİK SANTRALE Karşı Dik Duruşu Devam Ediyor
Sonraki İçerikCHP Hatay Milletvekili Aday Adayı Ecz. Ali ASLAN seçim çalışmaları devam ediyor