Dörtyol’un Çehresi Değişiyor

Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Hatay Valisi Ercan Topaca’nın Belediyeye gerçekleştirdiği ziyarette ilçenin önemli sorunlarını masaya yatırdı. Bunun yanı sıra önemli iki projenin de müjdesini verdi.

Kentlerin meydanlarla anıldığını ifade eden Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy eski hükümet konağının bulunduğu alanda bir şehir meydanı yapmayı arzuladıklarını belitti.

Screenshot_1

Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Hatay Valisi Ercan Topaca’nın Belediyeye gerçekleştirdiği ziyarette Dörtyol için iki önemli müjde verdi.

Bunlardan ilki eski hükümet konağının yerinin şehir meydanı yapılması talebiydi ki, bu Dörtyol açısından oldukça önemli. Yıllar önce yapılmış Saat Meydanı, meydan olma özelliğini yine yıllar önce kaybetmiş durumda. Atatürk Anıt Alanı ise revize edilmiş olmasına rağmen resmi törenlerin yapılmasına bile olanak tanımıyor. Eski Hükümet konağının ilköğretim okulu yapılması yada Dörtyol Müftülüğüne tahsis edilmesi konuları gündemde iken Dörtyol Belediyesi tüm bütçe kısıtına rağmen elini taşın altına koyarak bu tarihi fırsatı ilçe adına en doğru şekilde değerlendirdi ve Hükümet Konağı yerinin ŞEHİR MEYDANI yapılması için bir proje geliştirdi. Proje taslağı önümüzdeki günlerde kamuoylu ile paylaşılacak.

Diğer bir önemli projede 300 yataklı Dörtyol Devlet Hastanesinin yapılacağı alanın doğu istikametindeki askeriye tarafından Toplu Konut İdaresine devredilmiş olan arazi üzerinde hayat bulacak. Devlet Hastanesi ile Özerli Mahallesi yolu arasındaki ağaçlık alanda TEMA VE EĞLENCE PARKI’nın taslak projesi şimdiden hazır.

Projesini Hatay Valisi Ercan Topaca, Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk ve Hatay Milletvekili H. Bayram Türkoğlu ile paylaşan Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy olumlu yanıt aldı. Bu proje hayata geçerse Dörtyol tarihinin bize göre en önemli projesi olacak ve yapılan bu parkın değeri hızla betonlaşan ilçede ileriki yıllarda çok daha iyi anlaşılacak.

Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy Tema Parkı projesiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada;

“Dörtyol’umuzun Türkiye’de hak ettiği yere getirilmesi ve yaşanabilir, modern bir kent haline dönüştürmeye çalıştığımız esaslı düşüncemizden yola çıkarak; mülkiyeti Maliye Hazinesine ait olup, İçişleri Bakanlığı (Jandarma Genel Komutanlığı’na tahsisli olan 8 Ada 157 nolu parsel (255542 m2) ile 213 Ada 369 nolu parseller (136088 m2) 08.11.2012 tarihli Jandarma Genel Komutanlığı ile Toki arasında protokol yapılmıştır.

Mevzu bu yerler yeni yapılan Kaymakamlık binasının ve Adliye Sarayının karşısındaki ve Devlet Hastanesinin üstündeki askeri alanlardır. Şehrimizin akciğerleri sayılabilecek bu Askeri alanların, beton yığınlarından kurtarmak adına Dörtyol’umuzun sosyal, kültürel ve eğlence tesisleri ile doğal yaşam alanlarına acil ihtiyaç olması münasebetiyle modern kent dokusunu ve yaşam standardım yükseltecek, sosyal Belediyecilik adına bu projenin hayata geçirilmesi için hep birlikte Dörtyol’umuza sahip çıkmak asli görevlerimizden biridir. Biz bu öncülüğü sizlerinde buna katkıda bulunacağınıza ve sahipleneceğinize inanarak yola çıkmış bulunmaktayız. Şimdi Mega Dörtyol Projesinin hep birlikte sahiplenme ve hep birlikte başarma zamanı. Proje bizden, sahiplenme sizden, uygulama bizden, haydi Marka Dörtyol, modern kent ve yaşanabilir kent ödülünün alınması sizlerin elin-de, unutmayalım bu Dörtyol hepimizin” dedi.

Screenshot_4 Screenshot_3 Screenshot_2 başkan Screenshot_1

Önceki İçerikÖzel Yükseliş Kolejinden Bir Başarı Daha
Sonraki İçerikİskenderun’da 679 adet kaçak doldurulan damacana suya el konuldu
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.