“MEVLİD KANDİLİ” KUTLAMA MESAJI

Kandil geceleri, insanın gönlünü aydınlatan, toplumun manevi değerlerinin güç kazandığı, birlik ve beraberliğin pekiştiği, selamlaşmanın, paylaşmanın, komşuluk ve akrabalık hukukunun arttığı çok özel gecelerdir.

Milletimiz ve bütün İslam âlemi her yıl yeni bir heyecanla Yüce Allah’ın bütün insanlığa rahmet elçisi olarak gönderdiği ve peygamberler zincirinin son halkası olan Hz Muhammed (sav)’in getirmiş olduğu ilahi mesajı anlamak, ortaya koymuş olduğu eşsiz örnek ahlâkını özümsemek, ona duyulan engin ve içten sevgiyi gönüllerden sözlere ve toplumsal bilince aktarmak düşüncesiyle asırlardır onun dünyaya gelişini Mevlit Kandili olarak kutlamaktadır.

Mevlid Kandili, Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s)’in, Tevhid inancının zayıfladığı; din ve ahlaka ait bütün esasların temelinden sarsıldığı, iyilik ve güzellik adına her türlü değerin yok edildiği, her türlü kötülüğün, günahın, zulmün, vahşetin hüküm sürdüğü bir ortamda, Milâdi 571 yılında, 12 Rebiülevvel (20 Nisan) Pazartesi gecesi sabaha karşı Mekke’de ‘insanlığa bir rahmet olarak’ dünyaya gelmesi münasebetiyle idrak edilen bir kandildir.

Hz. Peygamber’i sevmek ve onu örnek almak demek; onun, insanlığın huzuru ve kalıcı mutluluğu için yaptığı çağrıyı günümüze taşıyarak hayatımıza yansıtmak, davranışlarımızı onun örnek ahlâkına, emir ve tavsiyelerine göre şekillendirebilmek demektir. Çünkü O’nun örnek hayat çizgisi, söz ve davranışlarının temsil ettiği değerler bütünü bizler için her zaman yaşanabilir ve uygulanabilir özelliktedir.

Gönüllerimizin müstesna bir coşku yaşadığı bu mübarek gecede, Efendimizin kutlu yolculuğunun anlamını kavramaya, insan olarak vazifelerimizi yerine getirmeye çalışarak, bu gece vesilesiyle, insanları birbirine yaklaştıracak, sevgi ve kardeşlik iklimini sağlayacak tavırlar sergilemeye özen göstermeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; Tüm islam aleminin Miraç Kandili’ni tebrik ediyor, bu mübarek ve anlamlı gecenin, İlçemize,Ülkemize ve tüm insanlığa hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Hakan KILINÇKAYA
Payas Kaymakamı
İskenderun Kaymakam V.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.