Erdemir Grubu’naTürkiye’nin ilk çelik Ar-Ge’si Merkezi Belgesi verildi

Erdemir Grubu’ndan Türkiye’nin ilk çelik Ar-Ge’si;

Erdemir Ar-Ge Merkezi Belgesini, 3. Özel Sektör Ar-Ge Merkezleri Zirvesi’nde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’tan aldı.

10857916_10152887806845480_1022563669843513685_n
Toplam varlıkları bakımından Türkiye’nin en büyük sanayi şirketlerinden biri olan Erdemir Grubu, bir ilke daha imza attı ve Türkiye’nin ilk çelik Ar-Ge Merkezi’ni sektöre kazandırdı.

3. Özel Sektör Ar-Ge Merkezleri Zirvesi 10 Aralık’ta Congresium Ankara ATO Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlendi ve Erdemir Ar-Ge Merkezi Belgesini, Erdemir Grubu Teknoloji Koordinatörü Uğur Yılmaz, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’tan aldı.

Erdemir Grubu’nun ana şirketi Ereğli Demir Çelik Fabrikaları’nda kurulan Ar-Ge Merkezi, yüksek teknolojili ve katma değerli ürünlere ve bilgiye dayalı bir gelişim modelinin yaygınlaştırılmasına hizmet edecek. Dünya klasında şirket olma vizyonu doğrultusunda araştırma ve geliştirme faaliyetlerine öncelik veren Erdemir Grubu, Türkiye’nin çelik sektöründeki Bakanlık onaylı bu ilk Ar-Ge Merkezi’nin uzun vadede “ileri çelik araştırmaları” merkezi olmasını hedefliyor.

Bugüne kadar 7 Ar-Ge projesinde uluslararası kuruluşlarla, 10 Ar-Ge projesinde de kamu kuruluşları ile işbirliği yapan Erdemir Grubu, 7 TEYDEP Projesini başarı ile tamamladı. Erdemir Ar-Ge Merkezi halen ikisi TEYDEP projesi olmak üzere yirminin üzerinde Ar-Ge projesi yürütüyor.

Türk sanayisinin ana tedarikçilerinden olan Erdemir Grubu, Ar-Ge Merkezi’nde çelik kullanıcısı sektörlerin artan ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda yenilikçi çözümler sunarken, yüksek katma değerli yeni ürünleri uygun maliyetlerde üretecek ve hammadde maliyetlerini düşürecek.

2015 yılında devreye alınması hedeflenen Simülasyon Merkezi kapsamında; Hammadde Ar-Ge Simülasyon ve Ürün Geliştirme Ar-Ge Simülasyon olmak üzere 2 kapsamlı laboratuvar kurulması planlanıyor. Türkiye’de ilk ve Avrupa’da az sayıda üreticinin sahip olduğu çelik simülasyon merkezi ile araştırma ve geliştirme faaliyetleri yürüterek inovatif ürünler geliştirme konusunda dinamik bir yapıya kavuşmayı hedefleyen Erdemir Grubu, kapasite kullanım oranını değiştirmeden katma değeri yüksek ürünler üretmeye odaklanacak.

Dünyanın saygın çelik araştırma şirketlerinden World Steel Dynamics’in “Dünyanın En İyi Çelik Üreticileri” listesine Türkiye’den girmeyi başaran tek çelik üreticisi olan ve 2014 Haziran sıralamasında 10. sırada yer alan Erdemir Grubu, Ar-Ge alanında attığı adımlarla küresel düzeyde zorlu bir rekabetin hüküm sürdüğü çelik sektöründe fark yaratacak. İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” 2013 yılı raporunda Ereğli Demir Çelik Fabrikaları ile 8., İskenderun Demir Çelik Fabrikaları ile 9. sırada yer alan Erdemir Grubu, açtığı Ar-Ge merkeziyle inovasyon altyapısını güçlendirerek Türk çelik sektörünün uluslararası alandaki gücüne de katkı sağlayacak.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.