İskenderun Gelişim Hastanesi’ne Ameliyatı laparoskopik (kapalı ameliyat) yapıldı

Ameliyatı laparoskopik yapıldı

Yaşadığı rahatsızlık nedeniyle Özel İskenderun Gelişim Hastanesi’ne başvuran ve yapılan muayene sonucu rahminde sekiz santim büyüklüğünde miyom (ur) görülen Nevel Altunbaş’ın, Laparoskopik (kapalı ameliyat) yöntemiyle rahmi alındı. Uyguladıkları yöntemle, büyük kesilere gerek kalmadan operasyonu gerçekleştirdiklerini ifade eden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Erçin Erdem Çelikel, yöntem ile ameliyat sırasında ve sonrasında görülen komplikasyonların azaldığının altını çizdi.

Screenshot_1

Ameliyat sonrası sağlığına kavuşan Nevel Altunbaş, “Mersin’de yaşıyorum. Karın şişliğinden dolayı doktora gittim ve ameliyat olmam gerektiği söylendi. Fakat ameliyattan korktuğum için vazgeçtim. Daha sonra kızımın doktoru olan Erçin Bey’le görüştüm. Uyguladıkları yöntem hakkında bilgiler verdiler. Erçin Bey’e güvendim ve ameliyat oldum. Sağlığıma kavuştuğum için mutluyum” açıklamasında bulundu.

“Hasta günlük hayatına erken başlıyor”

Laparoskopik yöntemin avantajlarından söz eden Op. Dr. Çelikel, “Uygulamış olduğumuz laparoskopik yöntemle; büyük bir yara izleri, yara açılması ve ağrı gibi problemler çok daha az görülüyor. Kapalı yöntemde, açık yapılan rahim alma ameliyatında olduğu gibi büyük bir kesi yapılmıyor. Bu nedenle ameliyattan sonra yara açılması ve ağrı gibi problemler çok daha az görülüyor. Laparoskopik yöntem ile hasta, günlük hayatına daha erken başlıyor” şeklinde konuştu.

Laparoskopik (kapalı ameliyat) jinekolojik cerrahi ile uygulanan yöntemler hakkında bilgiler veren Çelikel, “Laparoskopik yöntem ile Histerektomi (rahim alınması), miyomektomi (miyom alınması), over(yumurtalık) kist cerrahisi, dış gebelik cerrahisi, tüp ligasyonu (bağlanması) ve reanastomoz (tekrar açılması), laparoskopik infertilite (kısırlık) cerrahisi yapılmaktadır” dedi.