TARİHTEN GELEN EŞSİZ GÜZELLİK

Karabük’ün en güzel ilçelerinden biri olan Safranbolu, Batı Karadeniz’in en gözde tatil mekanlarındandır. Özellikle hafta sonu kaçamakları için daha çok tercih edilen ilçe tarihi güzellikleri ile göz doldurmaktadır.

indir

Çok eski bir yerleşim yeri olan Safranbolu, pek çok uygarlığa da ev sahipliği yapmıştır. Safranbolu’ya yolunuz düştüğünde mutlaka gezip görmeniz gereken yerler olduğu gibi aynı zamanda Safranbolu’nun geleneksel lezzetlerinden de mutlaka tatmalısınız.

Safranbolu’da kültürel miras niteliğinde iki binden fazla eski mimariye sahip ev bulunmaktadır. Safranbolu evleri, genellikle 3 katlı ve 6-8 odadan oluşmuş, mimarisinde ahşabın sıklıkla kullanıldığı görülmeye değer yapılardır.

Safranbolu’nun ismi bu bölgede yetişen safran çiçeğinden gelmektedir. Safran dünyanın en pahalı baharatı olmakla birlikte, gıda, ilaç ve kozmetik sektörlerinde kullanılmaktadır. Safranbolu’ya gittiğinizde safranlı lokumlarından ve bölgeye has çavuş üzümünden mutlaka tatmalısınız.

Safranbolu’da yapacağınız turistik gezide, III. Selim zamanında yaptırılan ve Anadolu’da ilk olma özelliğine sahip saat kulesini, eski hükümet konağını, II. Abdülhamit tarafından yaptırılan eski ceza evi binasını, Safranbolu’ya yukarıdan bakmak için Hıdırlık Tepesi’ni, sıcak – soğuk demir işçiliğinin yapıldığı demirciler çarşısını ve eski tabakhaneyi mutlaka ziyaret etmelisiniz.