HİTİT BASKENTİ ALACAHÖYÜK

Gezmek tarihi eserleri görmek ilk uygarlıklardan olan Hititlerin yasama seklini hissetmek istiyorsanız sizi temizliği güzelliği ve tarihi eserleriyle unlu Çorum’a davet ediyoruz. Geçmişte yaşananlar aklınıza gelecek nice prenseslerin kralların birçok insanin geçmişini merakla izleyeceksiniz.

images

Çorum ile Alaca arasında olan geçmişe ait birçok kalıntıyla karsılaşacağınız aslan yolda yürürken nasıl insanların geçtiğini hayalinizde canlandıracağınız muhteşem görüntülere hazır olun. Bu tarihi yeri gezdikten sonra geleceğiniz Çorum ilinde yollarının temizliği dikkatinizi çekecek. Leblebisiyle unlu bu şehir birçok efsaneyi içerisinde barındırmakla da dikkat çekmekte. Geniş sokakları birçok tarzda mağazaları farklı yemek tarzlarıyla da her çeşit insana hitap etmekte olan bu şehir sizi büyüleyecek.

Müzesini görmeden bu şehri terk etmemelisiniz. Belediye her tarza uygun mekanları tarihi belediye binası ve meşhur 7-8 hasan pasa tarafından şehrin merkezine yaptırılan saat kulesi ihtişamıyla dikkatiniz çekecek. Siz de her anını doya doya yasayacağınız bu şehirden mutlulukla ayrılacaksınız. Vakit kaybetmeden birçok yeni tarzıyla dikkat çeken bu şehri ziyaret etmelisiniz pişman olmayacaksınız.