GÜNÜMÜZE KADAR GELMİŞ ANTİK KENT: ASPENDOS

Ülkemiz, doğal güzellikler ve tarih kokan antik eserler ile her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapıyor. Turistleri kendine çeken güzelliklerin başında Antalya, Aspendos gelmektedir.

images
Aspendos, Antalya’nın en çok ilgi gören, yerli ve yabancı turistleri kendisine çeken tarihi bir mekandır. Bu tarihi mekan, Belkıs köyüne kurulmuş, amfi tiyatrosu ile meşhur antik bir kenttir. Bu kent, M.Ö 10.yy ‘da Akalar tarafından kurulmuş, antik dönemin en zengin kentlerinden biridir. Aspendos’ ta bulunan sikkeler, kentin siyasi ve ekonomik açıdan çok zengin olduğunun göstergesidir. Aspendos’ un kurulduğu yer, biri küçük biri büyük iki tepedir. Kurucusunun Aspendoslu Theodorosun oğlu Zeno olarak biliniyor.

Önemli bir ticaret yolu üzerine kurulmuş olan Aspendos, antik tiyatrolar içinde en iyi şekilde korunarak, günümüze ulaşmış bir açık hava tiyatrosudur. Zaman zaman Aspendos’ ta tiyatro gösterileri ve açık hava konserleri verilmektedir. Aspendos’ ta ki bu etkinlikler hem mekanın güzelliği hem de etkinliklerin ilgi çekiciliği sayesinde birçok turisti ağırlamaktadır.