GÜNEŞİN HİÇBİR YERDE BU KADAR GÜZEL DOĞMUYOR

Nemrut Dağı, Adıyaman ilinin, Kahta ilçesi civarında bulunan ve 1988 yılında milli parka dönüştürülmüş tarihi özellikleri barındıran 2150 metre yüksekliğinde bir dağdır. Her yıl çok sayıda turist Nemrut Dağı’na Kommagene uygarlığından kalan heykelleri, kral Antiochus Theos’un kendisi için yaptırdığı tümülüsü, güneşin doğuşu veya batışını seyretmek için gelmektedir.

images

Nemrut oldukça yüksek bir dağ olduğu için Nisan ile ekim ayı arasındaki tarihlerde gidilmesi önerilmektedir. Aksi takdirde hava koşullarından dolayı zirveye ulaşmak mümkün olmayacaktır. Nemrut Dağı’nın tepesine kadar araçla çıkmak mümkün değildir.

Tepede bulunan tümülüse ulaşmak için yaklaşık 1 km kadar yaya olarak tırmanmalı ya da eşek kiralanarak çıkılmalıdır. Zirveye, kuzey, doğu ve batı terasları olmak üzere 3 noktadan ulaşmanız mümkün. Tarihin izlerini hissedeceğiniz zirvede, devasa büyüklükteki heykelleri görebileceğiniz gibi güneşin doğuşu veya batışının muhteşemliğine tanıklık edebilir ve bu anı fotoğraflayarak ölümsüzleştirebilirsiniz.

Nemrut Dağı’na gitmek için Adıyaman’da ya da dağa daha yakın olan Kahta ilçesinde konaklayabilirsiniz. Nemrut dışında, Adıyaman Kalesi’ni ziyaret edebilir, Altınlı Köprü ve Roma dönemine ait Göksu Köprüsü’nü de görebilirsiniz. Gümüşkaya ve Zey mağaraları, Perre Antik Kenti ve Haydaran kaya mezarları da görülmeye değer tarihi yapılar arasındadır.

Önceki İçerikİSKENDERUN HATSU İLE HİZMETE KAVUŞTU
Sonraki İçerikGÜNÜMÜZE KADAR GELMİŞ ANTİK KENT: ASPENDOS