Mısır Unlu Domatesli Çörek Tarifi

Siz de hayatın monotonluğundan sıkılarak kendinize farklı lezzetler arıyorsanız sizlere kurutulmuş domatesten yapılan özel bir çörek tarifi vermek istiyorum.

Mısır Unlu Domatesli Çörek Tarifi

Malzemeler:

250 Gram normal un ve mısır unu,
1 adet köy yumurtası,
2 çorba kaşığı tereyağı,
2 yemek kaşığı yoğurt,
Yarım bardak oda sıcaklığında beklemiş su,
Yarım paket yaş maya,
1 tutam tuz.

Çöreğin arasına konacak malzemeler:

150-200 gram kurutulmuş domates(aktarlardan bulabilirsiniz),
3 tane büyük boy soğan,
2 çorba kaşığı zeytinyağı,
Çeyrek demet maydanoz,

Hazırlanışı:

250’şer gram mısır unu, normal unu ve tuzu büyük bir kâsede bekletin. Yarım paket yaş mayayı ılık suda eritin, yoğurt, yumurta, tereyağını da ilave ettikten sonra hamur ellerinize yapışana kadar yoğurmaya devam edin. Sonrasında 40 dakika kadar mayalanması için bekletin.

Aktardan aldığınız kuru domatesleri ılık su içerisine atara yumuşamasını sağlayın, taze soğan da dâhil olmak üzere bu iki malzemeyi ufak parçalara bölün, üstüne zeytinyağı, ceviz ve maydanoz ilave ettikten sonra karıştırmaya başlayın.

Hazır olan hamuru 3 parçaya bölüyoruz, 3 parçaya da mısır ununu serpiştiriyoruz ve çok ince olmayacak şekilde hamuru açıyoruz. 4 eşit parçaya üçgen şeklinde kestikten sonra ortasına hazırladığımız özel karışımı ekliyoruz ve sarıyoruz. Bütün çörekleri hazırladıktan sonra yağlı kâğıt üstüne yarım saat bekletip 170-180 derece ısısındaki fırına atıp kızarana kadar bekletiyoruz. Sonrasında servis yapıp kurutulmuş domatesli çöreği afiyetle yiyebilirsiniz.

Önceki İçerikPratik Soğan Karıştırması Tarifi
Sonraki İçerikTavuklu Salatalı Pratik Dürüm