İşe Alım Sürecinde Nelere Dikkat Edilir

İşletmeler açısından personel seçimi en kritik durumlardan birisidir. Bu amaçlı olarak kurulan insan kaynakları departmanları aslında en can alıcı noktada hizmet vermekteydiler.

insan_kaynaklari

Bu amaçla ilgili departman yöneticilerinin dikkate almaları gereken bazı önemli unsurlar bulunmaktadır. Bunlara değinmek gerekirse; öncelikle ilgili yönetici asla akrabalarını işe almamalıdır. Çünkü böyle bir alımda ne kadar profesyonel olunursa olsun kişinin ilk kusurunda tüm emekler çöpe gidecektir.

Planlama çok önemsenmelidir. Süslenmiş insan kaynakları terimleri kullanmadan herkesin anlayabileceği ve yoruma açık olmayan bir iş tanımı ana unsurdur. İşe alım firması ile çalışılma gerekliliği var ise bu durumda kendi çapı ile eşdeğer büyüklüğe sahip firmalarla çalışmak çok daha işlevsel sonuçlar verir. Kişinin yetkinliğini anlayacak testler hazırlanmalıdır. Referans almak çok da önemli değildir. Bunun için harcanacak süre yerine testlere daha fazla zaman ayırmak daha etkili bir çözümdür. İşe alımlarda insan kaynakları yetkilileri ellerinde bir sürü veri olmasına rağmen hep kararsız kalabilirler. İşte bu aşamada kararsız kalınan kişi işe alınmaması daha anlamlıdır.