NE OLACAK ŞİMDİ..

zekisanli

Bir kaç ağacın kesilmesi ile başladı” GEZİ“.

Toplum ayağa kalktı,bardağı taşıran son damlaydı.Bastırılmış ve gerilmiş toplum daha fazla dayanamadı duygu patlaması yaşadı.Dalga dalga tüm ülkeyi saran bir enerji boşalımı, haksızlıklara bir haykırıştı. Ülke tarihinde yerini almış muazzam bir ültimatondu.Kime?İktidara elbette. Niçin? İnsanlar, bize rağmen yani halka rağmen her dilediğinizi her istediğinizi her zaman her şekilde yapamazsınız, bu ülkede bizde varız bizi yok sayamazsınız hatırlatmasıydı yaşananlar.İktidara göre de yaşananlar tamamıyla provokasyondu.İşin iç yüzü gerçekten provokasyon muydu yoksa bastırılmışlığa karşı artık yeter isyanı mıydı. Tarih bunu en çıplak haliyle en yakın zamanda yazacaktır.Bundan hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır.

Ardından ülkeyi sarsan” Tapeler” birer birer dökülüverdi nasıl olduğunu anlayamadan.Hayret ve şaşkınlıklarla nefesimizi tutmuş bir vaziyette günlerce izledik.Tekrar tekrar dinledik. İnanılmaz ifadeler, inanılmaz şaibeler. Doğru olabilir miydi bilemiyorduk dönemin başbakanı, şimdinin Cumhurbaşkanı bunlar” Montaj“,bunlar “Dublaj” diye meydan meydan gezerek anlatıyordu.Başbakanımıza inanmak söylediklerine itibar etmek durumundaydık.Başbakanın yarattığı algı,belli güçler tarafından mağdur edilmek istenen siyasetçi profili idi. İnanılmaz derecede başarılı da oldu.Dublaj-Montaj diye diye aleyhine giden durumu lehine çevirerek büyük başarı elde etti. Milletim gereken cevabı vermiştir diyerek seçim sonrası gururla, ailesiyle ve şaibeli bakanlarıyla birlikte balkondan el kaldırdı. Gücünü ve zaferini cümle aleme bu vesile ile ilan etti. Başbakana göre seçim zaferi aynı zamanda milletin kendisini ve hükümetini aklaması anlamına da geliyordu. Aklanmak yetmediği gibi,millet mağdur edilmişliği Cumhurbaşkanlığı ile taltif etti. Kutlu olsun…

Geçen hafta Ülkemizin Adli vakaları sonuçlandıran en üst ve en itibar edilen kurumu olan Adli Tıp Kurumu neredeyse bir yıl geçen tape incelemelerini sonuçlandırıp kamu oyuna açıkladı.Tapeler tamamıyla doğru.Ne bir harf, ne bir kelime, ne de bir cümle dahi ne eksiltilmiş ne de eklenmiş tamamıyla doğrudur diye bir rapor açıkladı.Aman Allahım inanılmaz bir durum bu.Bunlar “Montaj”, bunlar “Dublaj” söylemleri kulaklarda hala çınlarken nasıl bir yorum yapmak gerekir.Nasıl bir tepki vermek gerekir.İnanın aklıma söz geçiremez durumundayım.

Asıl üzücü olan nedir biliyor musunuz sevgili dostlar;
Bu haberin, kamu oyunun hiç dikkatini çekmemiş ve umursanmamış görünümü. Konuşulması, sorgulanması bile anlamsız geliyor demek ki. Ortada aldanmışlık, kandırılmışlık var iken toplumun hiç bir katmanından çıt yok. Ne olacak şimdi?Ne olacak bileniniz varmı.Hiç bir şey olmayacak tabi ki. Tepkisizlik, hak aramama ve hafıza zayıflığı bu milletin alın yazgısı demek vay be .

Dostlar ayıpla yaşamak anlayışı bu millete yakışmaz.Millet kendine biçtiği değeri görmeli artık. Kandırılmışlığı ve yalan söylenmişliği kabullenemiyorum.
Milletini yalanla dolanla aldatan İlletiyle kala-kalır sonradan.

Zeki Şanlı
1967 İskenderun doğumlu.Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi İstatistik Bölümü mezunu.