Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sertifikaları dağıtıldı

DSC_0130

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Hatay KOSGEB Hatay Hizmet Merkezi Müdürlüğü ve TÜMSİAD Hatay Şubesi işbirliğiyle düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitim sertifika törenine katıldı.

TÜMSİAD’da düzenlenen törene, İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başar, KOSGEB, ABİGEM ve TÜMSİAD yetkilileri ile kursiyerler katıldı.

Törende konuşan Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Hatay Şube Başkanı Hasan Ertürk, “İlk etapta 30 kişilik kursiyer grubumuza 70 saatlik girişimcilik kursu düzenledik. Kursiyerler bu kursu başarıyla tamamladılar ve sertifika almaya hak kazandılar” dedi.

Piyasadaki atıl durumda ve terk edilmiş veya çok düşük kapasiteyle çalışan işletmelere bakıldığında hemen hemen yüzde 90-95’inin girişimcilik, iş kurma, fizibilite, uygulama eğitimi ve çalışma, rekabet, talep araştırma olmaksızın yatırıma girildiğinde başarısız olunduğunun görüldüğünü belirten Hatay ABİGEM Direktörü Bülent Yüce, girişimcilik eğitiminin de bu engeli ortadan kaldırmak amacıyla, insanların işlerini kurduklarında doğru bilgileri doğru yerlerden doğru şekilden temin edip bunu doğru şekilde uygulamayı öğretmek için oluşturulan ve Türkiye’de KOSGEB tarafndan uygulanan çalışma olduğunu ifade etti.

Girişimcilik kursunun önemine vurgu yapan İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, emeği geçenlere teşekkür etti.

İskenderun’da gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılanlara sertifikaları verildi.
Belediye Başkanı Seyfi Dingil, kursiyerleri kutladı.

DSC_0179 DSC_0132 DSC_0130 DSC_0177 DSC_0167. DSC_0141. DSC_0137