20 KASIM DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ

kaymakam basin

Çocuk Haklarına Dair Sözleşme, tarihte en geniş kabul gören insan hakları belgesidir. 20 Kasım 1989 tarihinde onaylanan bu sözleşme sayesinde artık çocukların hakları yasalarca da tanınmaktadır. Bu doğrultuda 20 Kasım günü tüm dünyada Çocuk Hakları Günü olarak kutlanmaktadır.

Hepimizin malumudur ki bir ülkenin geleceği çocuklardır. Bu nedenle çocukların özel bir duyarlılığa ve özel bir korunmaya ihtiyaçları vardır. Çocuklarımıza daha güzel ve müreffeh bir ortam sunduğumuzda kendi geleceğimizi de teminat altına almış oluruz. Her çocuk öncelikle sağlık, eğitim ve diğer tüm imkânlardan yararlanma ve barış dolu bir dünyada hayatın tüm güzelliklerini yaşama hakkına sahiptir. Hepsi birer nadide çiçek olan çocuklarımızı tehlikelerden ve zararlı alışkanlıklardan koruyarak gelişmelerine ortam hazırlamak ve dünyayı bir çiçek bahçesine çevirmek tüm ülkelerin ve insanların gönüllü gayretleriyle mümkün olacaktır.

Ülkemizde çocuk haklarının en yüksek düzeye getirilmesi amacıyla son yıllarda birçok önemli adımlar atılmış ve atılmaya da devam edilmektedir.
Çocuklara yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır. Bugünün çocuklarının sevgi, şefkat, barış ve hoşgörü ortamı içerisinde yetiştirilmeleri hâlinde, gelecek kuşaktaki çocukların böyle bir dünyada yaşama ümidi uzak değildir.

Bu düşüncelerle, Çocuk Hakları Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyor, tüm çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyor, gözlerinden öpüyorum.

H.Hasan ÖZYİĞİT
İskenderun Kaymakamı

Önceki İçerikCulha’dan yaşlılara özel ilgi
Sonraki İçerikİSKENDERUN KADIN KOLLARI YİNE İŞ BAŞINDA