İTSO’da KOSGEB bilgilendirme toplantısı gerçekleşti

İTSO DA HİBE DESTEK KONULU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI  (3)

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO)’da KOSGEB Bilgilendirme toplantısı yoğun katılımla gerçekleştirildi.. İTSO’dan yapılan yazılı açıklamada, “KOSGEB Müdürlüğü, DOĞAKA Genel Sekreterliği, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunca İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Halil Şahin Meclis Salonunda girişimcilere yönelik hibe ve projeler hakkında sine-vizyon destekli olarak sunum bilgilendirme toplantısı yapıldı Toplantıya ev sahipliği yapan İTSO adına Meclis Başkanı Servet Ugutmen yaptığı konuşmasında, “Proje ve hibe konulu toplantılar ile günümüzde KOSGEB, DOĞAKA ve TKDK gibi kuruluşlar bölgemizde girişimcilerine önünü açmak, çeşitli iş imkanları sunmaktadır. Bizim üzerimize düşen görev ise parlak fikirli girişimcilere bu destekleri sunmaktır. Bizler uygulamalı girişimci eğitimleri vererek ve bilgilendirme toplantıları düzenleyerek, girişimcileri doğru ve akıllı yöne sevk etmekteyiz. Bu günkü toplantının da değerli girişimcilere faydalı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Bilgilendirme toplantısında söz alan KOSGEB İL Müdürü Kenan Sert yeni iş yeri açmak isteyen, iş kurmak isteyen, proje üreten girişimcilere yönelik, KOSGEB’in sunduğu hizmetleri anlattı. Hatay’ın Türkiye genelinde ilk 15 il arasında yer aldığına vurgu yapan Sert, “Hatay iş ve istidam açısından önemli bir potansiyele sahip, bu potansiyelin değerlendirilmesinde genç girişimcilerimizin yaptığı başarılı projelere KOSGEB olarak destek veriyoruz” dedi.

Ardından söz alan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Hatay İl Koordinatörü Dr.Savaş Özgürsoy, “Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Kurumu tarafından sözleşme imzalanmasının ardından yatırımları devam eden projeler ile ilgili olarak proje sahipleri ile yaptıkları görüşmeler ve yapılan incelemeler sonucunda yatırımların sorunsuz devam etmektedir” dedi.

Özgürsoy konuşmasının devamında ise, Hatay’ın tarım ve hayvancılık sektörünü AB standartlarına yükseltmek amacı ile yapılan desteklemelerde bugüne kadar sonuçlandırılan çağrı dönemlerinde yatırımlarını gerçekleştiren proje sahiplerinin ödemelerini aldıklarını, yatırımları devam eden proje ödemelerinin yapılmasına ise devam edildiğini söyledi. TKDK Hatay İl Koordinatörü Dr.Savaş Özgürsoy ise, tarım ve hayvancılığın gelişmesi, denizcilik ürünlerinin yeni iş kolları ile birleştirilmesi amacıyla biz de girişimcilere hibe desteği sunmaktayız. Hatay tarım ve hayvancılığın yanı sıra deniz ürünleri bakımından da önemli potansiyele sahip bir ilimiz” dedi.

İTSO’da Hibe ve Projeler hakkında Bilgilendirme toplantısı yapan, KOSGEB İL Müdürü Kenan Sert TKDK Hatay İl Koordinatörü Dr.Savaş Özgürsoy’a günün anısına İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz tarafından plaket takdim edildi.

İTSO DA HİBE DESTEK KONULU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI  (9) İTSO DA HİBE DESTEK KONULU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI  (4) İTSO DA HİBE DESTEK KONULU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI  (3) İTSO DA HİBE DESTEK KONULU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI  (8) İTSO DA HİBE DESTEK KONULU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI  (7) İTSO DA HİBE DESTEK KONULU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI  (2) İTSO DA HİBE DESTEK KONULU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI  (1) İTSO DA HİBE DESTEK KONULU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI  (6) İTSO DA HİBE DESTEK KONULU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI  (5)