İskenderun Ulu Önder Atatürk’ü Andı

DSC_0198

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 76. Yıldönümü dolayısıyla düzenlenen anma tören ve programına katıldı.
İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, 39.Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat ve İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız ve diğer protokol üyelerinin de katıldığı törende, saat 09.05’de Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzurunda iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşımız okundu.

Tören, Belediye Kültür Sarayı’nda düzenlenen anma programı ile devam etti.
Saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşımız okundu.

Günün anlam ve önemini belirten açılış konuşmasını yapan Şemsettin Mursaloğlu Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Necmi Ertaş, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk milletini dağılmaktan, esir düşmekten, yok olmaktan kurtaran üstün nitelikli lider olduğunu belirterek, “Türk milletini karanlıktan aydınlığa, cehaletten bilim çağına, esaretten bağımsızlığa kavuşturan odur. Biz bu yüzden onu büyük görmüş, ona inanmış, izinden yürümüş ve hala yürümekteyiz” dedi.

Ardından, Garnizon Komutanlığınca görevlendirilen Piyade Binbaşı Tamer Çalışır, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri yönünü sunumla anlattı.

Atatürk ve Cumhuriyet konulu şiir, kompozisyon, resim yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi ve öğrenciler tarafından oratoryo sahnelendi.

İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, 39.Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat ve İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, program bitiminde öğrencileri ve öğretmenlerini tebrik etti.

DSC_0298 DSC_0284 DSC_0198 DSC_0205