TELEFERİK PROJESİ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

IMG_7505

Tarihi yapıların yoğun olarak bulunduğu Kurtuluş Caddesi üzerinde yer alan İplik Pazarı mahallesinden, Habib-i Neccar dağına yaklaşık 1150 metre uzunluğunda teleferik hattı yapmayı planlayan Büyükşehir Belediyesi (HBB) ilk çalışmaları başlatmıştı. Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü teleferik çalışmalarında son gelinen aşamada projenin neden yavaşladığına dair merakla beklenen cevabı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr.Lütfü Savaş verdi.

Başkan Savaş yaptığı açıklamada “Teleferiğin alt istasyonunun yerini açarken tarihi eserler bulduk, bu eserleri yerinde sergileyerek alt istasyonda bir müze yapmak istiyoruz, teleferik projesi çalışmaları devam ediyor. 2015 yılı içerisinde hem müzenin hemde teleferiğin biteceği müjdesini verebiliriz” dedi.

Teleferik alt istasyon noktasının sit alanı olduğunu işaret eden Başkan Savaş, “Teleferik projesinde alt istasyonun yerini açarken orada çok güzel tarihi eserler bulduk bu eserler Roma, Bizans ve Helenistik döneme ait tarihi eserler. Teleferiğin alt istasyonunda bulunan tarihi eserleri yerinde müze yaparak sergilemek istiyoruz. Buraya gelen misafirlerimiz, şehrimizde ne kadar uzun kalırsa bizim esnafımız için o kadar iyi olur. Şehrimize gelen misafirlerimiz buradaki tarihi dokuyu, müzeyi gezsin, teleferiğe çıkıp şehri kuş bakışı izlesin, uzun çarşıda esnafımızdan alışveriş yapsın para bıraksın istiyoruz” dedi.

Yapılacak çalışmayla teleferik projesine bu alanı katmak ve bölgeyi değerlendirmek istediklerini ifade eden Başkan Savaş, “Bu nedenle oradaki restorasyon, restitüsyon ve röleve çalışmasını yaptık. Bu çalışmayı Adana Anıtlar Kuruluna veriyoruz ve ondan sonra yapım ihalesine çıkıp istasyon altında bir müze yapacağız” şeklinde konuştu.

Yaşanan gecikmenin ne kendilerinden nede çalışmaları yürüten firmalardan kaynaklı olmadığını ifade eden Başkan Savaş “Bölgenin tamamıyla sit alanı olması nedeniyle bu gecikmeler yaşanıyor. Burada bulunan tarihi eserler bizim yeni planlamalar yapmamıza ve zamanın uzamasına sebebiyet verdi. Bizlerin beklentisi de anıtlar kurulunun talep ettiğimiz bu değişikliklere paralel bir karar vermesi, cevap hızlı gelirse 2015 sonbaharında çalışmaları tamamlarız diye düşünüyorum”. İfadelerine yer verdi.

IMG_7663 IMG_7541 IMG_7642 IMG_7514 IMG_7555 IMG_7505 IMG_7549 IMG_7544