Ameliyattan 5 Gün Sonra Öldü

mide-kücültme

38 yaşındaki Hülya Ekren, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde mide küçültme ameliyatı olduktan 5 gün sonra öldü.

FAZLA KİLOLARINDAN KURTULMAK İSTEDİ

Ev kadını, 3 çocuk annesi Hülya Ekren, 110 kiloya ulaşınca zayıflama yöntemleri konusunda araştırma yapmaya başladı. Ekren, dikkatini çeken mide küçültme ameliyatının KSÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde de yapılabildiğini öğrendi. Ekren, bunun üzerine Antalya’da bir otelde çalışan eşi 43 yaşındaki Serdar Ekren’e ameliyat olmak istediğini söyledi. Ekren, bu tür ameliyatların riskli olduğunu duyduğunu belirterek karşı çıktı. Kilolarından çok rahatsız olan Hülya Ekren, ısrarla ameliyat olmak istedi. Çocukları da annelerine destek verince Hülya Ekren, Kahramanmaraş’a giderek hastanede muayene oldu.

AMELİYATIN ERTESİ GÜNÜ RAHATSIZLANDI

Yapılan tetkiklerden sonra Hülya Ekren’e 8 Ekim’e ameliyat günü verildi. Kurban Bayramı tatili için İskenderun’a gelen Serdar Ekren, eşinin ameliyat olacağını duyunca tepki gösterdi. Hülya Ekren, “Sen istesen de istemesen de ameliyat olacağım. Bu kilolarımdan ancak böyle kurtulacağıma inanıyorum” dedi. Bunun üzerine eşinin ameliyat olmasına razı olan Serdar Ekren, hep birlikte operasyon için Kahramanmaraş’a geldi. 8 Ekim’de Doç. Dr. Mehmet Fatih Yazar tarafından ameliyat edilen genç kadın, kendi isteğiyle 12 Ekim’de taburcu edilip İskenderun’a gönderildi. Ertesi gün rahatsızlanan kadın çağrılan ambulansla İskenderun Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Yapılan tüm müdahaleye karşın Ekren kurtarılamadı. Ameliyat nedeniyle midesinde sızıntı olduğu ileri sürülen Ekren’in cenazesi Çankaya Asri Mezarlıkta toprağa verildi.