BAYRAMLAŞMA MERASİMİ

DSC_0067

Kaymakamlığımızın Kurban Bayramı münasebeti ile düzenlemiş olduğu Bayramlaşma programı, saat 12:00’de Kanuni Sultan Süleyman Kervansarayında gerçekleştirildi.

Hatay Milletvekilleri Orhan KARASAYAR, Mehmet ÖNTÜRK, Hacı Bayram TÜRKOĞLU ve Adem YEŞİLDAL ile İskenderun Belediye Başkanı Seyfi DİNGİL, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ, Belen Belediye Başkanı Adnan VURUCU, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının temsilcileri, Siyasi Partilerin İlçe teşkilatları, Sivil Toplum Kuruluşları ve halkımızın yoğun katılımı ile yapılan Bayramlaşmada;

Belen Belediye Başkanı Adnan VURUCU yaptığı konuşmada; Yılda iki tane olan dini bayramlardan ikincisi olan Kurban Bayramına kavuşmuş bulunuyoruz. Birlik ve beraberliğimiz, ağız tadımız bozulmadan bir bayrama daha kavuşmuş bulunuyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde nice bayramlara kavuşmamız dileğiyle hepinize sevgi ve saygılarımı sunarım dedi.

Hatay Milletvekili Orhan KARASAYAR yaptığı konuşmada; Çok kıymetli hemşerilerim hepinizin Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutlar sevdiklerinizle, çocuklarınızla, ailelerinizle nice Kurban Bayramlarına erişmenizi diliyorum. Kurban Bayramı yakınlaşma günüdür, kestiğimiz kurbanlar bizi allaha yaklaştırıyor, kurban etlerimizi dağıtarak eş, dost, fakir, fukara ile yakınlaşıyoruz. Tabi ki bayramlarla birlik beraberliğimiz, dostluğumuz daha fazla perçinleşmesi gerekiyor. Bizler birlik beraberlik içerisinde olduğumuz sürece bölgemizde coğrafyamızda bulunan çok büyük sorunları ve problemleri hep birlikte aşacağız. Tabi ki bizim gibi mutluluk içerisinde bayram kutlayamayan komşularımız var. Bunların birçoğu ülkemize sığınmış durumda, sizler onlara da el uzattınız, sahip çıkıyorsunuz ve onlarında bayramı huzur içerisinde yaşamalarına vesile oluyorsunuz. Hepinize teşekkür ediyorum dedi.

Kaymakam Abdulaziz AYDIN yaptığı konuşmada; Saygıdeğer Milletvekillerim, çalışma arkadaşlarım, aziz Belen’liler hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Cennetmekan ecdatlarımızdan Kanuni Sultan Süleyman Hanın banisi olduğu bu güzel mekanda Kaymakamlığımızca düzenlenen Bayram merasimine teşriflerinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Mübarek bir Kurban Bayramına birlik ve beraberlik içerisinde, huzur ve mutlulukla ulaştık. Bu birlik ve beraberliğimizin ülkemiz ve milletimiz için daim olmasını diler, bu vesile ile hepinizin Kurban Bayramını şahsım ve Kaymakamlığım adına tebrik ederim ifadesi ile sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından Kaymakam AYDIN tarafından misafirler uğurlanarak bayramlaşma töreni sona erdi.

DSC_0117 DSC_0089 DSC_0067