Down Cafe’li öğrencilerden Başkan Seyfi Dingil’e Ziyaret

DSC_0002

İskenderun Belediyesi’nce düzenlenen 1.İskenderun Futbol Festivali kapsamında, kentimizde konuk olan Konya Ereğli Down Cafe’li öğrenciler, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’i ziyaret etti.

Makamda gerçekleşen ziyarette, Kazım Demirel Sevgi Özel Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi bünyesindeki öğrencilere, Müdür A.Vefa Demirkıran, öğretmenleri Mehmet Altınbaş, veli Kudret Duman, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın eşlik etti.

Öğrencilerin, Ereğli Down Cafe projesi ile, üretici ve mutlu birer vatandaş olarak yetişmeleri, iş sahibi olabilmeleri, başkaları ile iyi ilişkiler kurabilmeleri, işbirliği içinde çalışabilmeleri, çevresiyle uyum sağlayabilmeleri, kendi ayakları üzerinde durabilmeleri, temel yaşam becerileri kazanmalarının amaçlandığını belirten Müdür A.Vefa Demirkıran, “Okulumuz öğrencilerinin toplum içindeki rollerini gerçekleştirebilen, başkaları ile iyi ilişkiler kurabilen, iş birliği ile çalışabilen, çevresine uyum sağlayabilen, üretici ve mutlu bir vatandaş olarak yetişmelerini amaçlayan, bunun yanında kendi ayakları üstünde durabilen temel yaşam becerilerini kazanmış yetenek ve yeterlilikleri doğrultusunda iş ve meslek alanlarına ve yaşama hazırlanmalarını sağlayan bir eğitim kurumuyuz. Ayrıca özel eğitim gerektiren bireylerin uyum içerisinde toplumsal yaşama katılarak üretimde bulunduklarını topluma göstermek istiyoruz” dedi.
Gençlerin Down Cafe aracılığıyla istihdamlarıyla, ekonomik katılımlarının sağlanacağını belirten Başkan Seyfi Dingil, sosyal yaşamda yer almaları, özgüvenlerini geliştirebilmeleri, çalışmalarda cesaretlendirilmeleri, spor yapabilmeleri gibi gelişimlerinin desteklenmesi ve imkan yaratılması gerektiğini söyledi.

Başkan Seyfi Dingil, “Eve kapanan, sosyal hayatın dışında kalan down sendromlu çocuklarımızı, engellileri topluma kazandırmak, rehabilite etmek, toplumla kaynaştırmak için Engelsiz İskenderun Derneğini kurduk. Bu çocuklarımız için kafe açıyoruz, onlara destek veriyoruz. Futbol okulu kurduk, çocuklar spor yapıyor. İlk kez düzenlenen 1.İskenderun Futbol festivalimizde maç yaptılar. Onların mutluluğu her şeye değer. Bütün engellilerimizin yanındayız. Bu çocuklarımızla kaynaşacağız, sosyal hayatta yer almalarını, onların mutlu olmasını, kendilerine güvenmesini sağlayacağız. İnşallah engelsiz bir İskenderun’u inşa edeceğiz” diye konuştu.

Festival kapsamında, spor severlere ikram servisi yapan Konya Ereğli Down Cafe’li Kazım Demirel Sevgi Özel Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi bünyesindeki öğrenciler, Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve eşi, Engelsiz İskenderun Derneği Başkanı Feray Dingil’e teşekkür ettiler.

DSC_0029 DSC_0002 DSC_0027 DSC_0024 DSC_0010 DSC_0004

Önceki İçerikİŞ ADAMLARINA TEŞEKKÜR PLAKETİ
Sonraki İçerikErzin’de Sel 1 Ölü, 5 Kayıp