AHİLİK HAFTASI MESAJI

1623696_568996576503230_228207871_n

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil Ahilik Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak tüm esnaf ve sanatkârları kutladı.

Başkan Seyfi Dingil, yaptığı yazılı açıklamada, “Anadolu’daki varlığı bin yıla dayanan Türk milletinin köklü geleneklerinden biri olarak bugünlere kadar ulaşan ahilik, sanat, ticaret ve diğer mesleki alanlarda dayanışmaya dayalı güzel ahlakı, yardımlaşmayı, sevgi, saygı ve hoşgörüyü öne çıkarmıştır.” dedi.

Mesajında; tarihi boyunca birlik, beraberlik ve yardımlaşmanın en güzel örneklerini göstermiş olan milletimizin harcını oluşturan kurumlardan birisinin de kardeşlik anlamına gelen ‘Ahilik Teşkilatı’ olduğunu belirten Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Ahilik kültürü ve felsefesinin, toplumsal yaşamın ortak paydası olan insanı, insanlar arasındaki ticari ve toplumsal ilişkilerde; dürüstlük, güvenirlilik, iş ve meslek ahlakına saygı, hak ve hukuka riayet etme, saygılı, şefkatli, cömert ve güler yüzlü olma ilkelerini esas aldığını ve bu insani değerlerin toplum tarafından bir yaşam tarzı olarak da benimsendiğini kaydetti.

Belediye Başkanı Seyfi Dingil, mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Ahilik teşkilatları iş hayatının düzenlenmesinde toplumun bütününü ele alarak sosyal grupların menfaatlerini düşünmelidir. Ahi Evran-ı Veli’nin Türk esnaf ve sanatkarlarına miras bıraktığı yüksek ticaret ahlakı ve çalışma disiplininin günümüzde de yaşatılmasının hem ekonomik gelişme açısından, hem de demokrasinin yerleşmesi ve sosyal barışın yaygınlaşması açısından büyük önem taşımaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle esnaf ve sanatkârlarımız başta olmak üzere, bütün halkımızın Ahilik Haftası”nı en içten dileklerimle kutluyor, başarı dileklerimle sevgi ve saygılar sunuyorum.”

Önceki İçerikİskenderun’da Futbol Festivali Heyecanı Başladı
Sonraki İçerikKURBAN HİZMETLERİ