Estetik Ameliyatından Sonraki Profilinizi Kendiniz Şekillendirin

Screenshot_2

Son halinizi ameliyattan önce görün

Estetik yaptıracaklara, ameliyat sonrası oluşacak görüntüleri ileri teknoloji üzerinden planlayarak gösterdiklerini belirten Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. L. Tugay Seküçoğlu, uygulama sayesinde, kişide ortaya çıkacak istenmedik görüntülere engel olduklarını ifade etti.

Uygulamayla beraber ameliyat planlanmasına büyük kolaylık sağladıklarını belirten Op. Dr. L. Tugay Seküçoğlu, “Estetik cerrahiye başvuran hastaların en büyük sorunlarından biri, yapılacak işlemlerden sonra nasıl bir görüntü ile karşılaşacaklarını ya da ortaya çıkacak görüntüden memnun kalıp kalmayacaklarını bilememek oluyor. Özellikle yüz estetiği ile ilgili olarak yapılacak işlemlerin sonuçlarını önceden görebilmek, hastaların karar vermesinde oldukça yardımcı oluyor. Profil estetiği olarak tanımlanan profiloplasti işleminde çene ucu, dudaklar, burun, elmacık kemikleri ve alın bölgesi bir bütün olarak değerlendirilip, bunlar üzerinde oynamalar yapılıyor. Bu oynamalar tabii ki rastgele yapılmıyor. Yüzü güzel ve genç gösteren bazı oranlar vardır. Bu oranlar ki -altın oran olarak biliniyor- doğada da var olan sanatta, mimaride ve estetikte yüzlerce yıldır kullanılan matematiksel ölçümlerdir. İşte bu ölçümlerin bilgisayar ortamında kullanılmasıyla her hastanın ihtiyaç duyduğu değişimleri ortaya çıkartıyor ve yapılacak işlemden sonra hastanın nasıl görüneceğini onlara sunuyoruz” açıklamasında bulundu.

“Profilinizi sizinle şekillendiriyoruz”

Estetik ameliyatı öncesi, hastayla birlikte estetik sonucunu değerlendirdiklerini açıklayan Seküçoğlu, “Muayeneye gelen hastamızın şikayetlerini aldıktan sonra fotoğrafını çekip dijital ortama aktarıyoruz. Burada hasta ile birlikte değerlendirmemize başlıyoruz. Burun estetiği, boyun altına liposuction, çene ucu büyütme veya küçültmesi, dudak ve elmacık kemiği dolguları ile hastaya istediği görüntüyü sağlamaya çalışıyoruz. Bu oransal yaklaşım; hem daha güzel, hem de daha doğal bir görünüm sağlıyor” dedi.

Önceki İçerikTÜRKİYE BÜYÜK ERKEKLER BOKS ŞAMPİYONASI İSKENDERUN’DA YAPILACAK
Sonraki İçerikAbacılı Yörük Türkmen Derneği Şenliği