BİZ BU OYUNUN FİGÜRANLIĞINI YAPMAYACAĞIZ

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Kırıkhan’a bağlı mahalleleri ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet edip birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Gerek hafta sonu, gerek hafta içi mahallelere yönelik gerçekleştirmiş oldukları birlik, beraberlik ve dayanışma ziyaretlerini aralıksız bir şekilde sürdürdüklerini belirten Başkan Savaş, “Hatay insanının birlikte tek bir vücut olarak hareket etmesi için bu tür ziyaretlerimize aralıksız devam ediyoruz. Yüzyıllardır kardeşçe yaşayan bu yörenin insanları dünyaya örnek teşkil etmişlerdir. Bu birlikteliğimizi bozmak üzere bir takım senaryolar hayata geçirilmek istense de biz bu oyunun figüranlığını yapmayacağız. Hatay her yönden büyük bir gelişim ve kalkınma içindedir. Huzur ve barış ortamımızı, sosyal, kültürel ve ekonomik alandaki kalkınmamızı hazmedemeyen çevreler olabilir. Birlik olup elbirliğiyle bu coğrafyanın sosyal barışını kimseye bozdurmayız” dedi.

Yaşanan su sıkıntılarına yönelik açıklamalarda bulunan Başkan Savaş, Bir çok ilçenin su sorununu gidermek amacıyla 50 adet kuyu ihalesine çıkıldığını, bunların içinden biten 6 kuyudan su verildiğini belirterek, “Son 43 yılın en kurak döneminin yaşıyoruz. Bu kuraklığa rağmen halkımızı susuz bırakmamaya çalışıyoruz, bunun için canla başla çalışıyoruz. Sorunların üstesinden hızlı bir şekilde geliyoruz” dedi.

Vatandaşlara suyu ulaştırma konusunda yaşanan elektrik kesintilerinin büyük engel olduğunu vurgulayan Başkan Savaş, ” TEDAŞ tarafından elektrik düzensiz bir şekilde verildiği için ve sıklıkla elektrik kesintileri yaptığı için bazı bölgelerde bulunan su terfi istasyonlarına ait birçok trafomuz yanıyor ve suyumuzu pompalayamaz hale geliyoruz. Trafoyu değiştirmemiz gereken bağlantıları kurmamız 4-5 günü buluyor. Böylece mağdur olan halkımız oluyor. Biz halkımızın mağdur olmaması adına TEDAŞ’la gereken tüm resmi yazışmaları yapıp gerekli girişimlerde bulunup bu durumun önüne geçeceğiz” dedi.