Emin Hitay’dan sanata destek

Türkiye’nin yenilikçi yatırım grupları arasında ön sıralarda yer alan Hitay Yatırım Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Emin Hitay, iş dünyasındaki başarısını sanata yaptığı destekle güçlendiriyor.

Sanata olan ilgisi nedeniyle 11 yıldır dünyanın en önemli çağdaş sanat festivali olan Art Basel’e katılan Hitay, 2013 yılından bu yana Mimar Sinan Üniversitesi Resim ve Heykel Bölümü öğrencilerinin festivale katılmasına destek veriyor. Hitay’ın projesi, genç sanatçı adaylarının dünyanın dört bir tarafından gelen sanatçılarla buluşması açısından önem taşıyor.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında şimdiye kadar altı öğrenci desteklendi. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin öğretim görevlileriyle birlikte seçilen başarılı öğrenciler her yıl yenileri eklenecek. Gençlerin uluslararası sanatçılarla bir araya gelmesinin Türkiye’de sanatın gelişimi açısından önemli olduğuna inanan Hitay, öğrencilerin tüm gezi masraflarını üstlenerek sanata destek vermeye devam edeceğini ifade ediyor.

Önceki İçerikYatırımcılara Mali Destek
Sonraki İçerikBİTİRİLEMEYEN BAKIMLAR VE SONUÇ ^ELEKTRİK KESİNTİSİ^
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.