Arsuz’da işler yolunda!

nazim saha2
Halka, şeffaf ve katılımcı yönetim anlayışını aşılayan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, düzenlediği toplantıda, daire müdürleri, belediye başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleri ile birlikte fikir alışverişinde bulundu. Kısa vadede iki yılın altyapısını hazırlayan, teknik olarak da 5 yılda yapılacak olan hizmetlerin stratejisinin belirlendiği toplantıda, ilçenin sorunlarını, ihtiyaçlarını ve yapılması gerekenleri meclis üyeleriyle tek tek görüşen Culha, Arsuz’un geleceğinin ortak paydada buluşarak planlanması gerektiği mesajını verdi. Temizlik, ilaçlama, ruhsat, su, kanalizasyon, ilaçlama gibi belediyenin yetki alanındaki hizmetlerin tamamlandığını ve artık proje bazlı çalışmalara başlanacağını ifade eden Başkan Culha, kurulan dev kadro ile Arsuz Belediyesi’nin kurumsallaşma çalışmalarını tamamladığının altını çizdi.

‘GÖREVLENDİRME TAMAM’
Mahallelerdeki sorun ve eksikleri en iyi belediye meclis üyelerinin bildiğini ve tespit edilen sorunların öncelik sırasına göre çözüleceğini ifade eden Culha, “Hatay’ın en büyük ilçesi olan Arsuz’u coğrafya olarak üç bölüme ayırdık. Birinci bölge Karaağaç, Nardüzü, Karahüseyinli, Kışla, Nergizlik, Kozaklı, Arpadersi ve Harlısı Mahallelerini, ikinci bölge Aşağı Kepirce,Yukarı Kepirce, Pirinçlik, Helvalı, Madenli, Üçgüllük, Gökmeydan, Akçalı ve Bey Mahallelerini, üçüncü bölge ise Arsuz, Gözcüler, Höyük, Hacıahmetli, Avcılarsuyu, Haymeseki, Tülek, Konacık, Tatarlı, Işıklı ve Kale Mahallelerini kapsıyor. Her bölgeye sorunların daha hızlı çözülmesi için bir fen işleri müdürü ve her müdür için de bölge sorumluları görevlendirdik. Bunlar sürekli istişare halince olacaklar ve otokontrolü sağlayacaklar” dedi.

‘SU SORUNUNU AZ HASARLA ATLATTIK’
Arsuz’un Hatay’daki su sorunundan en az etkilenen ilçe olduğunu ifade eden Culha, “Hatay’daki en büyük sorun; su sorunu.. Reyhanlı, Kırıkhan ve Hassa’da bu konuyla ilgili ciddi bir sıkıntı var. Biz de 4 aydır suyla müdahale etmeye çalışıyoruz. Arsuz’da Bey Mahallesi, Arpaçiftlik, Kozaklı-Harlısu Mahallelerinde su sıkıntımız var. Ayrıca bazı mahallelerimizde elektrikle beslenen dalgıçlara, elektrik kesildiğinde yaşanan mağduriyeti gidermek adına da jeneratörlere ihtiyaç var. Haymaseki Mahallesinde de şebeke tahribatı sözkonusu. Bu şebekenin onarılması için gerekli girişimler yapıldı. Büyükşehir’e yetkinin geç verilmesi, ekolojik dengenin doğaya verdiği tahribat ve 2014 yılının son 43 yılın en kurak yılı olduğu göz önünde bulundurulduğunda yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen ilçe olarak su sorununu en az hasarla atlattığımızı söyleyebiliriz” şeklinde konuştu.

ASFALTTA REKOR İLERLEME
Sınırlarına yeni katılan tüm mahallelerde asfalt çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini söyleyen Başkan Nazım Culha, “Büyükşehirden gelen iki kamyonun yanı sıra, dostlarımızın desteğiyle 4 ayda yaklaşık 300 bin lira maliyetli asfalt döktük. Nardüzü, Karaağaç (20 metrelik yol), Işıklı ve Konacık yolunda asfalt çalışmaları gerçekleştirdik. Işıklı’daki çalışmalarımızın tamamlanmasının ardından Konacık’taki köylerde asfalt çalışmalarına başlayacağız. Asfalt programı kapsamında Höyük, Arpagedik, Haymaseki ve Tatarlı’da da asfalt çalışmaları başlayacak” dedi.

KÖPRÜ YAPIMINDA SONA DOĞRU
Arpaçiftlik ve Arsuz’u birbirine bağlayacak olan köprü inşaatının tamamlanmak üzere olduğu müjdesini de veren Başkan Nazım Culha, “Mahalleler arasında bağlantı kuracak, Konacık ve çevresindeki araçların da Arsuz merkeze girmeden çevre yoluna bağlanmasını sağlayacak olan köprü inşaatının bu hafta içerisinde bitmesini, haftaya da kullanıma açılmasını bekliyoruz. Bu köprü ile hem yaz aylarında çok sıkışan Arsuz merkez trafiği rahatlayarak, daha güvenli hale gelecek, hem de vatandaşlarımız daha kısa bir sürede gidecekleri yerlere ulaşabilecekler” dedi.

‘HALK DENİZLE BULUŞACAK’
“İnsanları sahilde yürüteceğiz” projesi kapsamında da Arsuz köprüsünden, Maliye Kampı’na kadar 10 metre genişliğinde bir sahil yolu yapmak istediklerini de vurgulayan Culha, “Sahil yolu projelendirme çalışmamız tüm hızıyla sürüyor. Yaya yolu, oturakları ve lambalarla süslenecek muhteşem bir sahil yaratmak istiyoruz. Böylece vatandaşlarımızın ilçenin en değerli kaynağı olan denizle buluşabileceği, keyifli bir alan yaratacağımıza inanıyorum” derken, aynı çalışmanın Karaağaç Sahili’nde de uygulanması hedefleri olduğuna vurgu yaptı.

ARSUZ YENİDEN YAPILANIYOR
Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, altyapı, modern sebze hali, Nardüzü’ndeki ve Karaağaç’taki salı pazarının modern bir semt pazarına dönüştürülmesi, zilli çayına tahkimat duvarı yapımı, köprülü kavşak, alt ve üst geçit gibi birçok önemli konuya değindikten sonra, meclis üyeleri ile beldelerin sorunları ve çözüm önerileri hakkında istişarede bulundu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.