Başkan Bekir Altan, “Mevlam, birlik ve beraberliğimizi bozdurmasın”

payas iftar4
Payas Belediyesi personelleri Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi’nde verilen iftar yemeği programında bir araya geldi. Yoğun ilgi ve katılımın olduğu iftar yemeği programında Başkan Bekir Altan, personel ve aileleriyle yakından ilgilendi. Kuran’ı kerim ve dular eşliğinde yapılan iftar yemeği programında bir konuşma yapan Başkan Altan, “Yüce Mevlam, tuttuğunuz oruçları, yaptığınız ibadetleri kabul etsin. Sizlerle olmaktan duyduğum memnuniyeti dile getirmek istiyorum. Ramazan’da her mahalleye ayrı ayrı program düzenleyip burada mahalle sakinlerine iftarlarını açtırdık. Bugün de son olarak Payas Belediyesi ailesiyle iftar yapalım dediler. Sizler de davetimize icabet ettiniz. Bu manada sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmasında Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi’nin önemine ve ne amaçla kullanıldığına da değinen Başkan Altan, konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Bu mekanın uzunca yıllar restorasyonu sonucunda burayı devraldık. Burada hep sizlerle beraber olacağız. Bu tarihi yapı 1500’lü yıllarda hangi amaç için kullanılmışsa bizim bugün de amacımız odur. Ecdad, o dönemde bölgeden geçen sürü alaylarına ev sahipliği yapmak için burayı inşaa etmiş. O yüzden çok mübarek bir yer. Sizler de bugün burada el açıp dualar ediyorsunuz, selavatlar getiriyorsunuz. O günkü sürü alayları hangi halet-i ruhiyeyle buraya gelmişse, siz de öyle gelip oruçlarınızı açtınız. Yüce Mevlam, dularınızı ibadetlerinizi kabul etsin. Gelin, ülkemiz için ve insanlık için de dua edelim. Mevlam, birlik beraberliğimizi bozdurmasın. Dayanışma içinde olup birbirimizin hakkını gözetmemiz lazım.”
Payas Belediye Başkanı Bekir Altan’ın konuşmasının ardından verilen konserle vatandaşlar güzel bir gece geçirdiler.
Başkan Altan, vatandaşları tek tek selamlayıp uğurlarken, vatandaşlar böylesine güzel bir geceyi yaşattığı için Başkan Altan’a çok teşekkür etti.

Önceki İçerikDÖNMEZ’E CUMHURBAŞKANI HİZMET ŞEREF BELGESİ
Sonraki İçerikNijer büyükelçisinden İTSO yönetimine ziyaret
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.