‘Sevgi ve kardeşlik köprüsü sağlamlaşıyor’

kaymakam iftar1
Birlik ve beraberliğin, dostluğun ve dayanışmanın yaşandığı, ihtiyaç sahibi olanın halinin daha iyi idrak edildiği mübarek ramazan ayı İskenderun’un maneviyatına uygun şekilde yaşanmaya devam ediyor.
İlçe Müftülüğü tarafından Kemal-Seher Özkan Kur’an Kursu bahçesinde düzenlenen iftar yemeğinde, İskenderun protokol üyeleri, dini kanaat önderleri, hafızlar ve kurs öğrencileri bir araya gelerek, dualar eşliğinde oruçlarını açtılar.
İftar yemeğine; İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başar, İlçe Müftüsü Mehmet Taştan, kurum müdürleri, farklı inanç gruplarının temsilcileri ve din adamları katıldı.
Hep birlikte iftar yapmış olmanın sevinç ve gururunu yaşadıklarını ifade ederek bu müstesna akşamı onurlandıran konuklara teşekkür ettiğini belirten İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, Farklı dinlerin, inançların ve kültürlerin temsilcilerinin bir araya geldiği bu iftar programı ile gönül zenginliğimizin gözler önüne serildiğini ve aramızdaki sevgi ve kardeşlik köprülerinin sağlamlaştırılmasına vesile olduğunu belirterek, nihayetinde huzur ve barış ortamının tesisi için hep birlikte el ele, gönül gönüle gayret sarf etmemiz gerektiğini dile getirdi.
Alevi Cemaati Kanaat Önderi tarafından yapılan konuşmada, birlik, beraberlik, kardeşlik ve vatanseverlik duygularının en çok ihtiyaç duyulduğu bir dönemde bu buluşmayı düzenleyen başta Kaymakam Hasan Özyiğit olmak üzere, Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve İlçe Müftüsü Mehmet Taştan’a teşekkür ettiğini belirterek, dinler arası kardeşliği, barışı çok önemsediklerini dile getirdi.
Protokol üyeleri, dini kanaat önderleri, hafızlar ve kurs öğrencilerinin ahenk içinde olduğu iftar yemeğinde, kardeşlik, hoşgörü ve barış duyguları en üst seviyede hissedilerek birlik ve bereberliğin en güzel örneğini sergilediler.
kaymakam iftar3

kaymakam iftar4

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.