Kendi çocuklarımıza kim sahip çıkacak?

Yazdığımda çok ağır yazıyorsun diyorlar. Sustuğumda ise hayırdır senide mi susturdular diyorlar. Ama ne yaparsan yap kimseye kendini beğendiremeyeceğimin farkındayım. Zaten benim de öyle bir amacım hiçbir zaman olmadı. Amacım kendimi birilerine beğendirmek değil, memleketimizin gelişmesine güçlenmesine katkı sağlamaktır. Yanlış gördüğüme doğru dersem o zaman benim bir başkalarıyla farklılığım kalmaz. Her zaman alt yapının olması gerektiğini savundum ve kaçınılmaz bir zorunluluktur altyapı.
Bakın biraz örnek verecek olursam sporun altında neler, üstünde neler oluyor.
Hatay’ın beş profesyonel takımı var. Hatayspor, Körfez İskenderunspor, 2.ligde..
Kırıkhanspor, Payas Belediyespor ve Erzin Belediyespor 3.ligde.. Toplamda Hatay Türkiye ye örnek olacak bir il. Peki bu takımlarımızın başarısına alt yapının desteği ne kadar oluyor? Son yıllara baktığımızda olduğunu söylemek çok doğru olmaz. Şu anda tüm takımlar ve hocalar başarıya endeksli bir çalışma içerisindeler. Kimse alt yapının yüzüne bakmıyor herkes hazır futbolcu olsun günümü kurtarayım diyor.
Bu güne kadar ‘Hazıra dağ dayanmaz’ diye bir atasözü var. Hazırı kullanmak çok kolaydır. Önemli olan el bebek gül bebek büyütüp yetiştirip onu kullanmak daha keyifli olacağını düşünüyorum. Zaten son yıllarda alt yapıların bile kapatıldığı bir dönemlere geldiğimizi görüyorum. Alt yapıdan gelen futbolcuları nasıl bulacağız? Tüm okul maçlarının efsane ismidir Turgut Deliveli.. Ayağı topa değen her bireyin onu bilmemesi ve ismini duymaması mümkün değil. Türkiye’de her yıl önemli başarılara imza atan çocukların hepsi İskenderun’un çocukları. Liseler arası Türkiye şampiyonu olmuş ve defalarca yarı final ve finallerden dönen bir takımın başarısı da sanırım tesadüf olamaz.
Türkiye’de Fatih Terim’in inancı ve duruşu neyse bana göre Turgut Deliveli’nin de futboldaki duruşu öyledir. Fatih hoca nasıl alt yapıdan birçok yeteneği ülkeye kazandırıyorsa Turgut Deliveli de Türk futboluna birçok futbolcuyu kazandırdı ve kazandırmaya devam ediyor. Şöyle biraz geçmişe baktığımız zaman Turgut hocanın takımında oynayan ve ciddi aşamalar kat eden futbolcuları sizlerle paylaşayım.
Türkiye’de önemli takılarda ve liglerde oynayan futbolcuları Levent Devrim, M Hakkı Hocaoğlu Yaşar Aydın, Murat Yalçın, Murat Bereket, İbrahim Gündüz, Erbay Eker, Yaşar Deveci, Barış Bilgin, Hakan Arslan, Seçkin Nemutlu, Erkan Çamdalı, Efe İslamoğlu, Ferit Cömert..
Tük futbolunun iki devi Galatasaray’ın kaptanı Selçuk İnan ve Beşiktaş’ın önemli oyuncusu İsmail Köybaşı da İskenderun Lisesi’nin formasını giymiş ve Turgut hocanın desteklerini almışlar. 2013-2014 eğitim öğretim sezonunda da İskenderun Lisesi yine İskenderun’un evlatlarıyla Türkiye şampiyonasında penaltılarla elendiler. Bu kadar yetenekli çocukların olduğu bir yerde neden Bölgemizdeki profesyonel takımlar bu gençleri görmez neden bunları korumaz bir anlam vermiş değilim.
Yıldız oyuncu alınmasına kimse karşı değilim, bunu bilmenizi isterim.. Ama alt yapıda başarılı olan ve yetenekli olan çocukları Hatay yerine başka yerlere götürüldüğünü de bilmenizi isterim. İskenderun Lisesi’nin futbol takımı şu ada Çanakkale Dardanelspor’un seçmelerine gitti. Bazı futbolcular ise birkaç Süper Lig takımın alt yapısına gitti. Uzaktan burayı görenler varken, gözümüzün önümüzdeki çocukları görmeyenler umarım bir gün görürler.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.