Başkan aradı..

seyfi dingill
Dün İskenderun Belediyesi’yle alakalı bir takım iddiaları paylaştım.
Öğleden sonra Belediye Başkanı Seyfi Dingil aradı..
Maddeler halinde yazdığım her cümleye yanıt verdi.
Dedi ki;
Bir; “- İskenderun Belediyesi girişinde iki bayan, bir erkek güvenlik memuru görev yapıyor. Toplamda belediyede görev yapan güvenlik memuru sayısı 10’dur.. Bunu da ihtiyaç olarak görüyoruz.”
**
İki; “- Karayılan’da garajdaki demirlerini ben söktürdüm. Sarıseki’deki depoda muhafaza ediyoruz. Onları ileride yapı malzemesi olarak kullanacağız.”
**
Üç; “- Feyezan kanalının temizliği için ekipman kullandığımız doğrudur. Bunun için Bekbele’den iki kamyon ve vinç getirdik. Amacımız temzliği bitirip, DSİ’yi çalışmalara ortak etmektir.”
(Bu kamyonların kimin temin ettiğini söylemedi.)
**
Dört; “- Envitec’le ilgili bir takım sorunlarımız var. Yazdıklarınız doğru.. Bertaraf tesisi Büyükşehir Belediyesi’ne bağlandı ancak herhangi bir işlem yapılmadı. Ortada bir sözleşme vardı. İhalenin hükmü bitti! Devirden önce bir kuruş ödeme yaparsak, ilgili bakanlık bize zimmet yazar. Yetki karmaşası sonuçlanır sonuçlanmaz, bizler Envitec’in hakedişlerini ödeyeceğiz. Bize düşen sorumluluk alanı; temizlik ve çöplerin toplanmasıdır. Bu konuda Envitec’le oturup konuşacağız. İskenderun’da mahalle sayısı arttı. Mahalle başına bir buçuk temizlik görevlisi düşüyor. Bu sayıyı artıracağız. Tonajlarda yaşanan sıkıntılar vesaire, hepsini konuşacağız. İskenderun’un iyi temizlendiğini düşünmüyorum. Bu konuda Envitec elini taşın altına koyacak. Bu arada; bertaraf tesislerinin sorumluluğu büyükşehir belediyesinde olduğu için, lağım çamurlarının işlenmesini de gündeme alacağını düşünüyorum.”
**
Beş; “- Bir önceki dönem 18 bin adet ramazan paketi dağıtıldı. Biz ise artan mahallelere rağmen 10 bin adet ramazan paketi dağıtımı gerçekleştirdik. Bu sayıya 2 bin adet ilave koyduğumuz doğrudur. İhtiyaca göre bu sayıyı artırdık. Bunu cebimizden karşılıyoruz. Şehit ve Gazi Aileleri’ne, Emekliler Derneği’ne, temizlik işçilerine vesaire, ihtiyaç sahiplerine öncelik verdik.”
**
Peki İskenderun Belediyesi’yle alakalı diğer iddalara ne oldu deseniz;
Başkan Seyfi Dingil “Onu da yüz yüze görüşelim’ dedi..
Örnek mi?
İmar Limited Şirketi’nin başında kim var?
Resmi görevi var mıdır?
Belediyeyi yönettiğini zanneden siyasi danışmanlar..
Firması olmadığı halde reklam işi alanlar kimlerdir?
Avukatların görev alanı nedir? Neden sürekli gündemdeler..
Meclis üyeleri neden rahatsız?
Vesaire..
Seyfi Başkan paylaştıkça, yazarım..

Yılmaz Akpınar
1974 doğumlu. Güney Medya'da müdür. İskenderun'un önde gelen gazetecilerinden.