İftar sofrasında birlik ve beraberlik mesajları verildi

iftar din adamlari1
İskenderun Belediyesinin Ramazan ayında başlattığı “İftar sofraları“ programlı bir şekilde devam ediyor. Her gün bir mahallede ve İskelede kurulan İftar sofralarına katılan yüzlerce vatandaş, düzenlenen organizasyonlardan dolayı Belediye Başkanı Seyfi Dingil’e teşekkür ediyor. Birbirini tanımayan insanların aynı sofra ve aynı yemekleri paylaşmaları ise manevi duyguları ön plana çıkarırken, kardeşlik ve dostluk duygularını da pekiştiriyor. İskenderun Belediyesi’nin ev sahipliğinde iskelede düzenlenen iftar yemeğinde ise farklı inanç gruplarının temsilcileri ve din adamları bir araya gelerek birlik ve beraberlik mesajları verdiler. İftar sofrasında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “Dini cemaat önderlerinin iftar sofrasına gelmeleri bizleri son derece sevindirmiştir. Bu tablo, bütün Türkiye kamuoyuna en güzel şekilde birlik ve beraberlik mesajıdır. Sizlere ayrı ayrı hürmetlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.
Hep birlikte iftar yapmış olmanın sevinç ve gururunu yaşadıklarını ifade ederek bu müstesna akşamı onurlandıran değerli konuklarımıza teşekkür ettiğini belirten İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit ise; farklı dinlerin, inançların ve kültürlerin temsilcilerinin bir araya geldiği bu iftar programı ile gönül zenginliğimizin gözler önüne serildiğini ve aramızdaki sevgi ve kardeşlik köprülerinin sağlamlaştırılmasına vesile olduğunu belirterek, nihayetinde huzur ve barış ortamının tesisi için hep birlikte el ele, gönül gönüle gayret sarf etmemiz gerektiğinin altını çizdi.

DİN ADAMLARINDAN TEŞEKKÜR
İftar sofrasında din adamları ise düzenlenen iftar programından dolayı Belediye Başkanı Seyfi Dingil’e teşekkür ederek, ”Allah birliğimizi, dirliğimizi bozmasın. Ramazan ayı inşallah barışa, berekete, kardeşliğe vesile olsun. Allah kabul etsin.” şeklinde dualar ettiler.
iftar din adamlari3

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.