Elektrik kesintisine sinirlenen esnaf TEDAŞ’ı bastı!

tedaş eylem  (3)
İskenderun’da küçük sanayi sitesinde çalışan esnaflar yirmi gündür günde yedi sekiz kez kesilen elektriklerden dolayı zarar gördüklerini yaşanan sıkıntıya çözüm olmayınca bir grup esnaf, Toroslar EDAŞ’ı bastı.
İskenderun küçük sanayi sitesi içersinde çalışan tornacısından tamircisine kaportacısından oto yıkamacasına esnaflar gün içinde elektirk kesintilerini artması ve sürenin uzaması üzerine TEDAŞ’ı bastı. Maden İşler Sendikası Başkanı Ahmet Çardaklı beraberindeki esnaflarla birlikte TEDAŞ İskenderun işletmesine gelerek yetkilerle görüşmek istediler. Grup iki saati aşkın süre içeride birimden birime dolaştıktan sonra, dilekçe ile sorunun giderilmesi için ekiplerin harekete geçirildiği bilgisini verdiler.

‘YETER ARTIK’
Elektrik kesintileri yüzünden cihaz üzerinde tamir edilen aracın, tornada parçaların kalması, cihazların yanması gibi arızaların yanı sıra gelen müşterilerin zamanında işlerinin tamamlanmamsı nedeniyle sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden esnaflar, “20 gündür elektrikler gün içerisinde onlarca defa kesiliyor. Bu bizim son uyarımız. Sorunumuzu çözmemeleri durumunda daha çok meslektaşımız ile sesimizi duyuracağız. Borcumuzu bir gün ödemezsek elektriğimizi kesmesini biliyorlar” dediler.
Madeni İşler Sendikası Başkanı Ahmet Çardaklı ise konuşmasında, “TEDAŞ yetkilerine sıkıntılarımızı iletiyoruz. Bu son uyarımız, gereken yasal müracatlarımızıda kendilerine yaptık. Ekip gönderdiklerini 24 saat içerisinde sorunun giderileceği sözünü verdiler. Şu anda beklemedeyiz. Esnafımızın sorunu giderilmediği taktirde başka çözüm yolları bulmak için sesimizi nasıl duyurmamız gerekiyorsa onu yapacağız” şeklinde konuştu.
tedaş eylem  (1)

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.