‘Bırakın şikayeti de hizmet yapın!’

bask
Kısa adı BASK olan Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikası Hatay Onursal Başkanı Yılmaz, Hatay’da günlerce devam eden su kesintinsin hastaneleri de olumsuz etkilediğini söyledi. Su kesintilerinin ameliyatları da durdurduğunu ileri süren BASK Onursal Başkanı Metin Yılmaz, ‘’Hatay Büyükşehir Belediyesi halen bahaneler üreterek sızlanmaktadır. Belediye sızlanma yeri değil, hizmet makamıdır” dedi.
Su kesintilerinin Hatay’daki, hasta vatandaşların tanı ve tedavilerini de direk etkilemeye başladığını iddia eden Metin Yılmaz ‘’Dün Antakya Devlet Hastanesi’nde su sıkıntısından dolayı yapılamayan ameliyatlar ve hastaların vermiş olduğu tahlillerin bazılarının sağlık çalışanların büyük gayret ve fedakarlıklarıyla saat 16:34’ten sonra çıkması bu vahim tabloya bir örnek olmuştur. Kendisi de Doç Dr. olan Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Sayın Lütfi Savaş hastalığın tedavisi için erken teşhis de değil günler dakikalar dahi önem taşıdığı bilincindedir. Ayrıca hasta vatandaşlarımızın ameliyat olamamasından kaynaklanan acıları da halen devam etmektedir. Bu olayın sorumluluğu ve vebali çok büyüktür. Ayrıca Antakya Devlet Hastanesine dün İtibariyle çok sayı da vatandaşımız başvurmuş, yapılması gereken çok sayıda ameliyat su sıkıntısı nedeniyle iptal olmuştur. Ayrıca su sıkıntısı yeterince hijyen sağlanamadığından enfeksiyon riski artmıştır. Günde 4 binden fazla başvurun hasta vatandaşımızdan diyalize giren vatandaşımıza mağdur olmuşlardır‘’ dedi

HATAY RAMAZAN’A SUSUZ GİRİYOR
Hatay’ın Ramazana susuz girmesine dikkat çeken Metin Yılmaz, kentteki birçok sıkıntının 30 Mart yerel seçimlerinden sonra başladığını bunun da nedenlerini şöyle sıraladı: ’’Yerel seçimden sonra Ak Partili meclis üyelerinin kadro konusunda Büyükşehre yetki vermesi gündeme gelmişti. Ancak yetkinin verilmesinden aylar geçmesine rağmen gerekli atamalar yapılmamış ve hala ilimizde ciddi sorunları devam etmektedir. Bu sorunların başında da su sorunu gelmektedir. Son yılların en kurak mevsimini yaşandığını ömrü hayatında bu kadar çok yaşamadım diyen büyük şehir belediye başkanımız Lütfi Savaş farkında. Norm kadro verilmesinin üzerinden de aylar geçmesine rağmen büyük şehir olmadan Antakya Belediye başkanı iken de bu su sorununu yaşayan büyükşehir belediye başkanı, Hatayspor maçlarında dolaşana kadar bu sorunu çözmeye çalışsa idi, tüm halkımızı sıkıntıya sokmamış olurdu.”

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.