Tabaş ve Arık Ailesi’nin mutlu günü

kilise nikah1
İskenderun Karasun Manuk Ermeni Kilisesi geçtiğimiz hafta sonu görkemli bir nikâha şahitlik etti. Hatay Ermeni Kiliseleri Din Görevlisi Avedis Tabaşyan’ın erkek kardeşi ve Tabaş Aile Salonu Sahibi Mihail Tabaş’ın yakışıklı oğlu Yusuf Tabaş ile Arık ailesinin güzeller güzeli kızı Meri Arık, gerçekleştirilen törenle dünya evine girdi.
İskenderun Karasun Manuk Ermeni Kilisesi’nde düzenlenen dini nikâh törenine Tabaş ve Arık ailelerinin yakınları ile sevenleri katıldı. Genç çiftin nikah töreni Türkiye Ermenileri Patrikhanesi Ruhani Kurul Başkanı Başrahip Tatul Anuşyan, Kıdemli Papaz Kirikor Damatyan, Kıdemli Papaz Kevork Çınaryan, Hatay Ermeni Kiliseleri Din Görevlisi Avedis Tabaşyan, Diakon Vağarşağ Seropyan, Diakon Artun Damatyan, Koro Şefi Diakon Evdin Galipyan ve Okuyucular Kamer Karataylı ve Melkon Arık’ın katılımı ile kıyıldı.
Yusuf ve Meri çiftinin nikâh sağdıçları ise Nabil Gold Kuyumculuk Sahibi Nebil-Ketrin Tabaş çifti oldu. Kilisede tanrı huzurunda iyi günde kötü günde birbirlerine her zaman destek olmak için söz veren Yusuf-Meri çifti mutluluklarını tören sonrası sevdikleri ile paylaştılar.
Yusuf ve Meri çiftinin mutlulukları gözlerinden okunurken, törene katılan çok sayıda davetli genç çifti mutlu günlerinde yalnız bırakmayarak tören sonrasında tebrik ettiler.

Önceki İçerikRamazan Ayı bereketini hurmada gösterdi
Sonraki İçerikSökmenoğlu Beyazıt-i Bestami Türbesi’nde toprağa verildi
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.