‘Çelik İş’e ders verme zamanı geldi’

türk metal mektup3
Çelik İş Sendikası eski Şube Sekreteri Yahya Baylam, vicdan sahibi insanlara seslendiği mektubunda, Çelik İş’e yönelik tepki dolu sözleriyle dikkat çekiyor.
El yazısıyla iddialarını, yaşadığı sıkıntıları anlatan Baylam’ın mektubunu aynen yayınlıyoruz; “Vicdan sahibi insanlara sesleniyorum. Yıllardır sanki çalışanların belası bu insanlardan kurtulmanın zamanı çoktan geldi ve geçiyor. Emeğin temsilcisi olması gereken sendikanın, emekçinin ekmeğini elinden alması kadar acı bir olay olabilir mi? İşçiyi, işverene şikayet edip, işverenle işçinin çıkışına imza atan sendikacı olur mu?”

‘HANGİ TAŞI KALDIRIRSANIZ PİSLİK ÇIKIYOR’
“İşçinin ekmeğine katık olması gerekirken, işçinin yüzde 35 gibi ücretini kesen sendika olur mu? Burnunu sokmadığı pislik kalmamış şahsiyet, onur gurur diye hiçbir şey bırakmamış, temsil hakkını çoktan kaybetmiş, anti demokratik ayak oyunlarıyla o makamı kirletmişte kirletmiş, en kötüsü emekçilerin hakkını savunması gerektiği yerde bu insanların emeklerini siyasilere peşkeş çekmiş, pazarda mal satıyormuş gibi, işçiyi siyasilere sermaye yapmış, hangi taşı kaldırırsanız pislikleri çıkıyor, nefret kokuyor.”

‘GELECEĞİNİZİ TÜRK METAL’LE GARANTİYE ALIN’
“Yıllar geçmesine rağmen, halen işçinin bir sosyal tesisi yoktur. Tatile gideceği, dinleneceği, ‘burası da benim paramla yapıldı’ diyebileceği, gurur duyacağı bir yeri yoktur. Yıllardır almış oldukları aidatlara bir bakın. Bir de kendilerinin mal varlıklarına bakın!
‘Allah’ korkusu olmayan, haram nedir bilmeyen bu insanlara, vicdan sahibi insanların artık ders verme zamanı çoktan geçmiştir. Yarın geç olabilir. Bu süreç tarihi bir süreçtir. Önümüze böyle bir fırsat gelmeyebilir. Türkiye’de Metal-İş kolunun en büyük temsilcisi olan Türk Metal Sendikası’nı getirin, geleceğinizi garanti altına alın! Çocuklarımızın istikbaline imzanızı atın ve hiçbir kimsenin tehtidine boyun eğmeyin! Sizin emeğiniz herşeyin üzerindedir ve de en kutsal değerdir.”
türk metal mektup1

türk metal mektup2

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.