Belediye Başkanı Seyfi Dingil; ‘Yeni bir kent inşa ediyoruz’

seyfi basin10
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, basın mensuplarıyla birlikte, belediye tarafından yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Belediye Meclis üyeleri ve ilgili müdürlerin de katıldığı inceleme gezisi, Kanatlı caddesinde devam eden çalışma ile başladı. Esnafla ayak üstü kısa sohbetlerde bulunan Başkan Seyfi Dingil, yeni düzenlemenin esnafın ve vatandaşların rahat ve güzel bir ortamda alışveriş yapmasına imkan sağlayacağını, projede her şeyin en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğünü söyledi.

ESNAFTAN BAŞKANA TEŞEKKÜR
Kanatlı caddesindeki esnaf yapılan çalışmadan dolayı Başkan Seyfi Dingil’e teşekkür etti. Çalışmayla ilgili bilgi veren Belediye Fen İşleri Müdürlüğü şantiye şefi Hikmet Kaya, “Kötü görüntüyü engellemek, zaten araçlarla tek şerit olan yolu güzelleştirip yayaya açmaktı amacımız. Aynı zamanda acil durumlara müdahale için yaklaşık altı tane cep planlandı burada. Acil durumlarda park ihtiyacını giderecek. Aydınlatma konusunda TEDAŞ ile görüşmelerimiz sürüyor. Güzel bir caddeye kavuşmuş olacak. Gece çalışmasıyla burayı ramazan bayramından önce tamamlamayı düşünüyoruz” dedi. Ekip sayısının arttırılarak, çalışmaların iki hafta içinde bitirilmesi talimatını veren Başkan Seyfi Dingil, “Bu kent için ne gerekiyorsa hep birlikte yapacağız. Göreve geleli 70 gün oldu. İskenderun’da problemler çok birikmiş. Sadece kaldırım, asfaltla değil. Bunun sporu var, kültürü var, yeni bulvar, yeni meydanlar var. Allah nasip ederse yeni bir kent inşa ediyoruz. İki aydır projeler yapıldı, bakanlıktan çoğu onaylandı” diye konuştu.

İSKENDERUN’UN LOGOSU DEĞİŞECEK
İnceleme gezisinde, Başkan Seyfi Dingil, İskenderun’u daha iyi ifade eden logo yapılması için, logo yarışması düzenleneceğini söyledi. İnceleme gezisi, Feyezan kanalı ile devam etti. Feyezan kanalı üzerindeki Sakarya Mahallesi ile Gültepe Mahallesini birbirine bağlayan köprü üzerinde yaptığı konuşmasında, çalışmayla ilgili bilgi veren Başkan Seyfi Dingil, ıslah çalışmasının sürdüğünü belirterek, “Buraları açtıktan sonra debisi hesaplanacak, betonlanacak. Sahilden bağlamaya kadar betonlanacak. Bağlamada suni göl yapıyoruz. Kamelya, ağaçlandırma, ışıklandırma, güvenliği de biz sağlıyoruz. Hem orası sayfiye yeri oluyor. Bu İskenderun’un geleceğinin projesi. Daha sonra teknik olarak tuzlu su basacağız. Teknik çalışma MKÜ’de yapılıyor. Artık İskenderun’da sinek sorunu olmayacak. Yanlarını yaşam alanlarına çevireceğiz, ağaçlandıracağız, ışıklandıracağız. Yanlarına perforje estetik korkuluklar yapılacak. Oturma alanları yapılacak, yan tarafları istimlak edeceğiz” dedi.

‘ŞEHİTLİK’TE BAKIM YAPILIYOR’
Yerinde inceleme gezisi, Karaağaç Asri Mezarlığındaki Şehitlik ile tamamlandı. Yapılan bakım ve onarım çalışmasıyla yenilenen Şehitlikte yapılan çalışmalara değinen Başkan Seyfi Dingil, yeşil alan düzenlemesi yapıldığını, yeniden dizayn edildiğini, şehitlik bayrak direklerinin ve şehitliğin bakımdan geçirildiğini, protokol tören işaretlemeleri, konuşma kürsüsünün de düzenleneceğini belirtti. Belediye Başkanı Seyfi Dingil, inceleme gezisine katılan basın mensuplarına teşekkür etti.
seyfi basin1

seyfi basin2

seyfi basin3

seyfi basin4

seyfi basin5

seyfi basin6

seyfi basin7

seyfi basin8

seyfi basin10

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.