Devletten millete bir sadakat öyküsü; ‘HATAY DEVLETİ’

vali tanitim
Hatay’ın tanıtımına yönelik çalışmalar kapsamında hazırlanan “Hatay Devleti; Devletten Millete Bir Sadakat Öyküsü” belgeseli, kaynak kişiler, uzmanlar ve belgeler ışığında ilimizin yakın siyasi tarihine ışık tutuyor.
Hatay Valiliği Yayınları’ndan çıkan, Türkçe, İngilizce ve Arapça olarak hazırlanan 31 dakikalık belgesel; Hatay Devleti’nin, 10 ay 21 gün süre ile müstakil bir Devlet olarak idare edildikten sonra, Hatay Millet Meclisi’nin oy birliği ile Türkiye’nin 63. vilayeti olarak Anavatan’a katılımını konu ediniyor.
Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Hatay’ın bağımsız bir Devlet iken kendi iradesi ve Hatay Millet Meclisi’nin oybirliği ile 1939’da Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlanmasının, bağımsız bir Devlet olarak kalmaktansa Türkiye Cumhuriyeti’nin sıradan bir ili olmayı tercih etmesinin önemli bir kadirşinaslık örneği olduğunu kaydetti. Lekesiz, bu kararı alan o günkü Meclis üyelerini rahmetle, minnetle ve saygıyla andığını belirterek, “Bu değerlerimizi işlemek, en doğru biçimde insanlığın hizmetine sunmak ve gelecek kuşaklara aktarmak en başta bizlerin görevidir. Hatay Devleti’nin tarihini anlatan bu belgesel filmin ilimizin kültür hayatına hayırlı olmasını diler, emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.
Vali Lekesiz, sahip olduğumuz değerlerimizi iletişim kanallarını da kullanarak ulusal ve uluslararası alanda tüm insanlarla paylaşmanın önemine de vurgu yaparak, ‘Hatay Devleti’ belgesel filminin yurt çapında dağıtımının yapıldığını sözlerine ekledi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.